Robert Božič
Boštjan Smole
Marta Jerebič

Za kaj si bodo prizadevali jezuiti?

19.02.2019, 18:36 Tone Gorjup

Vodstvo jezuitskega reda je objavilo smernice apostolata Družbe Jezusove za prihodnje desetletje. V njih imajo posebno mesto mladi, duhovne vaje ter skrb za obrobne in za stvarstvo.

Vrhovni predstojnik Družbe Jezusove p. Arturo Sosa je danes objavil smernice apostolata Družbe Jezusove za prihodnje desetletje. Na prvem mestu sta razločevanje in duhovne vaje. Na ta način želijo jezuiti pomagati ljudem najti Kristusa in hoditi za njim. Želijo biti sopotniki obrobnih. Biti blizu ubogim, ranljivim, izključenim in vsem, ki jih je družba odpisala ter jim vrnitvi dostojanstvo. Prizadevali si bodo za naš skupni dom. V duhu evangelija si bodo prizadevali za ohranjanje in obnovo stvarstva. Biti na poti z mladimi. Želijo spremljati mlade pri izgradnji prihodnjega sveta.

Smernice so nastajele v času od zadnjega generalnega kapitlja Družbe Jezusove leta 2016 do sredine januarja, ko je vrhovni predstojnik izoblikovan predlog poslal svetemu očetu. Papež Frančišek je po nekaj tednih smernice prihodnjega apostolata tudi potrdil.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Papež Frančišek (photo: Michael Ehrmann / Cathopic) Papež Frančišek (photo: Michael Ehrmann / Cathopic)

Papež se pripravlja na zgodovinski obisk

Papež Frančišek bo ta konec tedna kot prvi papež v zgodovini obiskal Irak. Potovanje je leta 2000 poskušal izvesti že sveti Janez Pavel II., a mu zaradi političnih okoliščin ni uspelo uresničiti ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...