Robert Božič
Andrej Novljan
Silvestra Sadar

Za kaj si bodo prizadevali jezuiti?

19.02.2019, 18:36 Tone Gorjup

Vodstvo jezuitskega reda je objavilo smernice apostolata Družbe Jezusove za prihodnje desetletje. V njih imajo posebno mesto mladi, duhovne vaje ter skrb za obrobne in za stvarstvo.

Vrhovni predstojnik Družbe Jezusove p. Arturo Sosa je danes objavil smernice apostolata Družbe Jezusove za prihodnje desetletje. Na prvem mestu sta razločevanje in duhovne vaje. Na ta način želijo jezuiti pomagati ljudem najti Kristusa in hoditi za njim. Želijo biti sopotniki obrobnih. Biti blizu ubogim, ranljivim, izključenim in vsem, ki jih je družba odpisala ter jim vrnitvi dostojanstvo. Prizadevali si bodo za naš skupni dom. V duhu evangelija si bodo prizadevali za ohranjanje in obnovo stvarstva. Biti na poti z mladimi. Želijo spremljati mlade pri izgradnji prihodnjega sveta.

Smernice so nastajele v času od zadnjega generalnega kapitlja Družbe Jezusove leta 2016 do sredine januarja, ko je vrhovni predstojnik izoblikovan predlog poslal svetemu očetu. Papež Frančišek je po nekaj tednih smernice prihodnjega apostolata tudi potrdil.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev na Slovenskem , Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Udeleženci lanskega Mariapolija na Ribniški koči (photo: Marjana Debevec) Udeleženci lanskega Mariapolija na Ribniški koči (photo: Marjana Debevec)

Začenja se Mariapoli

V Ribnici na Pohorju se bo danes začel petdnevni Mariapoli. Gre za duhovne dneve, ki jih po vsem svetu že od konca 50. Let prejšnjega stoletja pripravlja Gibanje fokolarov.

Anton Tomažič (photo: NSi) Anton Tomažič (photo: NSi)

»Kalvarija 1945«

Pred dnevi nas je presenetila novica o dokumentarnem filmu Misija Mangart, ki govori o smučarski tekmi na pobočju Mangarta, ki jo je v zadnjih dneh druge svetovne vojne organizirala 10. gorska ...

Dr. Jernej Letnar Černič (photo: fuds.si) Dr. Jernej Letnar Černič (photo: fuds.si)

Luč na koncu tunela?

Epidemiji kovida-19 leto in pol po njenem začetku ni videti konca. Zelo verjetno je, da nas nas konec poletja in jeseni čakajo močni vali novih okužb. Enako je verjetno, da se epidemije še nekaj ...

Andrej in Verena Perko (photo: Izidor Šček) Andrej in Verena Perko (photo: Izidor Šček)

Kako in kje se duhovno napajata zakonca Perko?

Ljudje načrtujemo vse sorte za počitnice, kako bi se najbolje imeli, potem pa se ta užitek in sreča nekako večkrat izmuzneta. Se tudi vam kdaj to zgodi? Sredi počitnic sta bila v oddaji Za ...