Jure Sešek
Miha Močnik
Andrej Šinko

Za kaj si bodo prizadevali jezuiti?

19.02.2019, 18:36 Tone Gorjup

Vodstvo jezuitskega reda je objavilo smernice apostolata Družbe Jezusove za prihodnje desetletje. V njih imajo posebno mesto mladi, duhovne vaje ter skrb za obrobne in za stvarstvo.

Vrhovni predstojnik Družbe Jezusove p. Arturo Sosa je danes objavil smernice apostolata Družbe Jezusove za prihodnje desetletje. Na prvem mestu sta razločevanje in duhovne vaje. Na ta način želijo jezuiti pomagati ljudem najti Kristusa in hoditi za njim. Želijo biti sopotniki obrobnih. Biti blizu ubogim, ranljivim, izključenim in vsem, ki jih je družba odpisala ter jim vrnitvi dostojanstvo. Prizadevali si bodo za naš skupni dom. V duhu evangelija si bodo prizadevali za ohranjanje in obnovo stvarstva. Biti na poti z mladimi. Želijo spremljati mlade pri izgradnji prihodnjega sveta.

Smernice so nastajele v času od zadnjega generalnega kapitlja Družbe Jezusove leta 2016 do sredine januarja, ko je vrhovni predstojnik izoblikovan predlog poslal svetemu očetu. Papež Frančišek je po nekaj tednih smernice prihodnjega apostolata tudi potrdil.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev na Slovenskem , Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto) Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto)

Novi škof Saje na obiskih

Novomeški škof Andrej Saje po škofovskem posvečenju, ki je bilo dober mesec nazaj, obiskuje lokalne oblasti, ustanove in druge organizacije. Tako se je te dni mudil pri novomeškemu županu, na ...

Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor) Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor)

Otroci v Malečniku pisali papežu. On pa njim nazaj.

Papež Frančišek je otrokom v Malečniku poslal osebno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Po besedah župnijskega upravitelja župnije Sebastijana Valentana gre za znamenje posebne papeževe ...