Matjaž Merljak
Jakob Čuk
Marta Jerebič
COMECE (foto: CTV)
COMECE

Kako vplivati na evropsko politiko?

19.02.2019, 09:34 Marta Jerebič

Komisija škofovskih konferenc Evropske unije poziva k udeležbi na evropskih volitvah v letošnjem maju. Kot poroča spletni portal Družine, je v izjavi za javnost poudarila, da volitve niso le pravica in dolžnost, ampak tudi možnost, da konkretno sooblikujemo izgradnjo Evrope.

Škofje pozivajo vse evropske državljane, naj oddajo svoj glas na evropskih volitvah, da se bodo evropski projekti lahko nadaljevali. Poudarjajo, da bodo volilni izidi vplivali tudi na mednarodno skupnost in na odločitve, ki zadevajo celotno človeštvo, saj skrb za okolje in trajnostni razvoj nista omejena na meje Evropske unije.

Med prednostnimi nalogami izpostavljajo učinkovite rešitve za vprašanje migracij, azilov in vključevanja v družbo. Menijo še, da bi morali Evropejci kandidate na volitvah izprašati o njihovih prizadevanjih za zaščito človekovega dostojanstva in spoštovanje temeljnih človekovih pravic. V Sloveniji bomo evropske poslance volili v nedeljo, 26. maja.

Evropske volitve 2019 © EU

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija, Cerkev po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Papež Frančišek na zgodovinskem obisku v Iraku (photo: Vatican Media) Papež Frančišek na zgodovinskem obisku v Iraku (photo: Vatican Media)

"Vsi smo Iračani – nočemo več delitev!"

Planota Ur, ki je videla rojstvo očaka Abrahama, je bila danes priča srečanja voditeljev različnih verstev. Ne orožje, ampak hrano za vse, je bilo sporočilo papeža Frančiška. Mir po njegovih ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...

Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

"Ljubezen vedno pozablja nase"

»Prepričan sem, da bosta letošnji post in velika noč kljub epidemiji zelo lepa, saj je to odvisno od posameznika, kako zares bo vzel to ponujeno priložnost s strani Cerkve, da vzame ta sveti čas ...