Nataša Ličen
Miha Močnik
Marcel Krek
COMECE (foto: CTV)
COMECE

Kako vplivati na evropsko politiko?

19.02.2019, 09:34 Marta Jerebič

Komisija škofovskih konferenc Evropske unije poziva k udeležbi na evropskih volitvah v letošnjem maju. Kot poroča spletni portal Družine, je v izjavi za javnost poudarila, da volitve niso le pravica in dolžnost, ampak tudi možnost, da konkretno sooblikujemo izgradnjo Evrope.

Škofje pozivajo vse evropske državljane, naj oddajo svoj glas na evropskih volitvah, da se bodo evropski projekti lahko nadaljevali. Poudarjajo, da bodo volilni izidi vplivali tudi na mednarodno skupnost in na odločitve, ki zadevajo celotno človeštvo, saj skrb za okolje in trajnostni razvoj nista omejena na meje Evropske unije.

Med prednostnimi nalogami izpostavljajo učinkovite rešitve za vprašanje migracij, azilov in vključevanja v družbo. Menijo še, da bi morali Evropejci kandidate na volitvah izprašati o njihovih prizadevanjih za zaščito človekovega dostojanstva in spoštovanje temeljnih človekovih pravic. V Sloveniji bomo evropske poslance volili v nedeljo, 26. maja.

Evropske volitve 2019 © EU

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Cerkev po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.