Marjan Bunič
Miha Močnik
Andrej Šinko
Družina (foto: Vatican News)
Družina

Nasilje teorije spola se širi v Evropi

18.02.2019, 09:46 Marjana Debevec

Francoska škofovska konferenci je objavila kritiko na račun zakonskega dopolnila, po katerem v šolskih obrazcih ne bosta več napisana oče in mati, ampak starš 1 in starš 2. Obenem pa prav tako v Franciji načrtujejo prvo spolno nevtralno otroško igrišče. Kdor se ideologiji spola ne pokori, ga čaka kazen. Tako se je že zgodilo v Veliki Britaniji.

Znova smo priča poskusu parlamenta, da bi uničil družino pod pretvezo spreminjanja administrativnih obrazcev, so zapisali francoski škofje. Poslanci namreč trdijo, da sta obliki oče in mati preživeli. To po mnenju škofov predstavlja novo obliko teorije spola, ki bi rada vsilila mnenje, da je vseeno, ali imaš starša različnega ali istega spola. Pri tem se po njihovem mnenju postavlja tudi vprašanje, kdo bo prvi in kdo drugi starš. In, ali po ločitvi drugi starš postane prvi starš? Zato škofje vabijo k uporabi zdravega razuma v dobro otrok.

Dokaz, kako teorija spola prodira v evropsko družbo, pa so tudi »brezspolna« šolska igrišča v Franciji, kjer se otroci ne bodo več igrali »fantovskih« in »dekliških« iger. Po poročanju portala Iskreni.net so v francoskem mestu Rennes mestne oblasti ugotovile, da se šolarji med odmori po igrišču razporedijo po spolu: fantje so običajno na sredini, deklice ob straneh. Ker gre po njihovem mnenju za škodljive »stereotipe na podlagi spola«, so se odločili, da nove šole opremijo z »brezspolnimi« igrišči, katerih cilj bo spodbujanje enakosti med dekleti in fanti.

Prva takšna šola naj bi začela delovati leta 2023. Ena od nalog teorije spola je uničenje moškosti. Tako bo tudi prvi ukrep v omenjenem francoskem mestu ukinitev nogometnih igrišč z narisanimi belimi črtami.

Preberite članek na Iskreni.net

V Veliki Britaniji pa so šli celo tako daleč, da so 38-letno Kate Scottow aretirali, ker je znanega transspolnega aktivista na Twitterju nazivala z moškim zaimkom in ne tako kot je ta od nje zahteval/a.

Zahteve istospolnih pa prodirajo tudi globlje v medicino. Vodilni britanski kirurg je tako pozval zakonodajalce, da se transspolnim osebam, ki so nekoč bile moški, zakonito omogoči vsaditev maternice, da bi lahko rojevale lastne otroke, poroča Domovina.je.

Celoten članek na Domovini

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Duhovnik Boštjan Čeh (photo: Pomurec.com) Duhovnik Boštjan Čeh (photo: Pomurec.com)

V 48. letu umrl duhovnik Boštjan Čeh

Škofija Murska Sobota je sporočila, da je v soboto, 24. julija v slovenjgraški bolnišnici umrl Boštjan Čeh, župnijski upravitelj na Tišini. Pokopali so ga včeraj, v nedeljo, 25. julija v Nedelici.

Evharistija, sveta maša (photo: Rok Mihevc) Evharistija, sveta maša (photo: Rok Mihevc)

Ali Bog bolje razume latinsko?

Papež je nedavno izdal apostolsko pismo Varuhi tradicije - Traditionis Custodes. Gre za motuproprij o rabi rimskega bogoslužja, veljavnega do prenove leta 1970. Že takrat del občestva sprememb, ...