Jure Sešek
Miha Močnik
Andrej Šinko
Papež z migranti (foto: Vatican News)
Papež z migranti

Papež bo s sveto mašo odprl srečanje o pomoči migrantom

13.02.2019, 00:10 Marjana Debevec

V.d. direktorja tiskovnega urada Svetega sedeža Alessando Gisotti je povedal, da bo papež Frančišek v petek popoldne s sveto mašo odprl srečanje z naslovom Osvobojeni strahu. Na njem bodo sodelovali Tisti, ki sprejemajo migrante in jim nudijo pomoč, med soorganizatorji pa je tudi italijanska Karitas.

Na srečanju, ki bo potekalo od petka do nedelje, bodo svoje izkušnje podelile družine, združenja in župnije, ki so medse sprejeli migrante, ali pomagali pri njihovi vključitvi v družbo. Direktor združenja Migrantes Giovanni De Robertis je povedal, da se želijo predvsem zahvaliti, podpreti in opogumiti mnoge, ki pogosto zastonj ohranjajo duha gostoljubnosti in solidarnosti.

Tisto, kar naj bi bila naloga države, je v Italiji preveč pogosto prepuščeno prostovoljcem. Na ljudi, ki sprejemajo tujce, pa pogosto gledajo s sumničenjem. Zato želijo s tem srečanje Italiji povrniti zaupanje.

Kot pravi De Robertis, osebno srečanje z migranti, ni nekaj tako tragičnega, kot se poskuša prikazati. V večini primerov gre namreč prav nasprotno za izkušnjo, ki te obogati in v prostovoljcu vzbudi novo življenjsko energijo.

Kot že rečeno, bo srečanje odprl sveti oče, na programu pa so poleg pričevanj tudi trenutki molitve, delavnic, premišljevanja in praznovanja.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Magdalena Gornik (photo: Župnija Sodražica) Magdalena Gornik (photo: Župnija Sodražica)

47 let je živela brez zemeljske hrane

Spominjamo se 125. obletnice smrti slovenske mistikinje in kandidatinje za blaženo Magdalene Gornik. Poleg izjemnih pojavov, kot so bila številna mistična doživetja, zamaknjenja, Kristusove rane ...

Janez Poklukar (photo: Državni zbor/Matija Sušnik) Janez Poklukar (photo: Državni zbor/Matija Sušnik)

Janez Poklukar postal novi minister za zdravje

Poslanke in poslanci so s 50 glasovi za in 31 proti podprli imenovanje Janeza Poklukarja za ministra za zdravje. 42-letni zdravnik, ki je že prisegel pred državnim zborom, je s tem postal 18. ...

Moj čas je tudi v zakonu nekaj običajnega, nevarno pa je, če si ga vzamemo preveč in začnemo iz odnosa bežati. (photo: Svyatoslav Romanov / Unsplash) Moj čas je tudi v zakonu nekaj običajnega, nevarno pa je, če si ga vzamemo preveč in začnemo iz odnosa bežati. (photo: Svyatoslav Romanov / Unsplash)

Dr. Drago Jerebic: »Ni res, da varajo samo neverni!«

V tokratni oddaji je bila osrednja tema odnos med partnerjema. Ta je večkrat na preizkušnji, a zrela posameznika znata pristopiti k reševanju težav. Kako se spopasti z odtujenostjo, umikanjem, kaj ...