Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež z migranti (foto: Vatican News)
Papež z migranti

Papež bo s sveto mašo odprl srečanje o pomoči migrantom

Svet | 13.02.2019, 00:10 Marjana Debevec

V.d. direktorja tiskovnega urada Svetega sedeža Alessando Gisotti je povedal, da bo papež Frančišek v petek popoldne s sveto mašo odprl srečanje z naslovom Osvobojeni strahu. Na njem bodo sodelovali Tisti, ki sprejemajo migrante in jim nudijo pomoč, med soorganizatorji pa je tudi italijanska Karitas.

Na srečanju, ki bo potekalo od petka do nedelje, bodo svoje izkušnje podelile družine, združenja in župnije, ki so medse sprejeli migrante, ali pomagali pri njihovi vključitvi v družbo. Direktor združenja Migrantes Giovanni De Robertis je povedal, da se želijo predvsem zahvaliti, podpreti in opogumiti mnoge, ki pogosto zastonj ohranjajo duha gostoljubnosti in solidarnosti.

Tisto, kar naj bi bila naloga države, je v Italiji preveč pogosto prepuščeno prostovoljcem. Na ljudi, ki sprejemajo tujce, pa pogosto gledajo s sumničenjem. Zato želijo s tem srečanje Italiji povrniti zaupanje.

Kot pravi De Robertis, osebno srečanje z migranti, ni nekaj tako tragičnega, kot se poskuša prikazati. V večini primerov gre namreč prav nasprotno za izkušnjo, ki te obogati in v prostovoljcu vzbudi novo življenjsko energijo.

Kot že rečeno, bo srečanje odprl sveti oče, na programu pa so poleg pričevanj tudi trenutki molitve, delavnic, premišljevanja in praznovanja.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...