Mateja F. Novljan
Andrej Jerman
Alen Salihović
Papež z migranti (foto: Vatican News)
Papež z migranti

Papež bo s sveto mašo odprl srečanje o pomoči migrantom

13.02.2019, 00:10 Marjana Debevec

V.d. direktorja tiskovnega urada Svetega sedeža Alessando Gisotti je povedal, da bo papež Frančišek v petek popoldne s sveto mašo odprl srečanje z naslovom Osvobojeni strahu. Na njem bodo sodelovali Tisti, ki sprejemajo migrante in jim nudijo pomoč, med soorganizatorji pa je tudi italijanska Karitas.

Na srečanju, ki bo potekalo od petka do nedelje, bodo svoje izkušnje podelile družine, združenja in župnije, ki so medse sprejeli migrante, ali pomagali pri njihovi vključitvi v družbo. Direktor združenja Migrantes Giovanni De Robertis je povedal, da se želijo predvsem zahvaliti, podpreti in opogumiti mnoge, ki pogosto zastonj ohranjajo duha gostoljubnosti in solidarnosti.

Tisto, kar naj bi bila naloga države, je v Italiji preveč pogosto prepuščeno prostovoljcem. Na ljudi, ki sprejemajo tujce, pa pogosto gledajo s sumničenjem. Zato želijo s tem srečanje Italiji povrniti zaupanje.

Kot pravi De Robertis, osebno srečanje z migranti, ni nekaj tako tragičnega, kot se poskuša prikazati. V večini primerov gre namreč prav nasprotno za izkušnjo, ki te obogati in v prostovoljcu vzbudi novo življenjsko energijo.

Kot že rečeno, bo srečanje odprl sveti oče, na programu pa so poleg pričevanj tudi trenutki molitve, delavnic, premišljevanja in praznovanja.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA) Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA)

ZDA: Odreči obhajilo politikom, ki podpirajo splav?

Med ameriškimi škofi se je ob katoliškem predsedniku Joeu Bidnu, ki podpira splav, znova razplamtela razprava o tem, ali katoliškim politikom, ki podpirajo splav, odreči obhajilo. Vatikan poziva k ...

Pogled na Tempeljski grič z Oljske gore (photo: Marcel Krek) Pogled na Tempeljski grič z Oljske gore (photo: Marcel Krek)

Jeruzalem: sveto in nemirno mesto

Zadnje dni spremljamo stopnjevanje napetosti med Izraelom in Palestinci v mestu Jeruzalem, pri čemer so bili številni ranjeni, nekaj pa jih je v valu nasilja celo izgubilo življenje. Od kod tako ...