Matjaž Merljak
Marko Zupan
Marta Jerebič
Papež z migranti (foto: Vatican News)
Papež z migranti

Papež bo s sveto mašo odprl srečanje o pomoči migrantom

13.02.2019, 00:10 Marjana Debevec

V.d. direktorja tiskovnega urada Svetega sedeža Alessando Gisotti je povedal, da bo papež Frančišek v petek popoldne s sveto mašo odprl srečanje z naslovom Osvobojeni strahu. Na njem bodo sodelovali Tisti, ki sprejemajo migrante in jim nudijo pomoč, med soorganizatorji pa je tudi italijanska Karitas.

Na srečanju, ki bo potekalo od petka do nedelje, bodo svoje izkušnje podelile družine, združenja in župnije, ki so medse sprejeli migrante, ali pomagali pri njihovi vključitvi v družbo. Direktor združenja Migrantes Giovanni De Robertis je povedal, da se želijo predvsem zahvaliti, podpreti in opogumiti mnoge, ki pogosto zastonj ohranjajo duha gostoljubnosti in solidarnosti.

Tisto, kar naj bi bila naloga države, je v Italiji preveč pogosto prepuščeno prostovoljcem. Na ljudi, ki sprejemajo tujce, pa pogosto gledajo s sumničenjem. Zato želijo s tem srečanje Italiji povrniti zaupanje.

Kot pravi De Robertis, osebno srečanje z migranti, ni nekaj tako tragičnega, kot se poskuša prikazati. V večini primerov gre namreč prav nasprotno za izkušnjo, ki te obogati in v prostovoljcu vzbudi novo življenjsko energijo.

Kot že rečeno, bo srečanje odprl sveti oče, na programu pa so poleg pričevanj tudi trenutki molitve, delavnic, premišljevanja in praznovanja.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor) Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor)

Otroci v Malečniku pisali papežu. On pa njim nazaj.

Papež Frančišek je otrokom v Malečniku poslal osebno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Po besedah župnijskega upravitelja župnije Sebastijana Valentana gre za znamenje posebne papeževe ...