Slavi Košir
Boštjan Smole
Tone Gorjup

Papež: Splav ne more biti človekova pravica

04.02.2019, 08:07 Marta Jerebič

V Italiji so včeraj praznovali dan za življenje. Ob tej priložnosti je papež v soboto v avdienco sprejel vodstvo italijanskega gibanja za življenje. V nagovoru je poudaril, da splava ni mogoče predstavljati kot človekove pravice, kot je žal prepričanje sodobne družbe. Politike je pozval, naj zaščito življenja postavijo za temeljni kamen skupnega dobrega.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto) Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto)

Novi škof Saje na obiskih

Novomeški škof Andrej Saje po škofovskem posvečenju, ki je bilo dober mesec nazaj, obiskuje lokalne oblasti, ustanove in druge organizacije. Tako se je te dni mudil pri novomeškemu županu, na ...

Alenka Puhar (photo: Ana Kovač) Alenka Puhar (photo: Ana Kovač)

O pogromih in strelih

Zadnje čase sem se veliko ukvarjala z dvema literarnima revijama, z Mostom in Zalivom. Izhajali sta v Trstu, pokojni sta že skoraj trideset let, v svojem času pa sta opravljali izjemno vlogo. Tam, ...