Mateja F. Novljan
Andrej Jerman
Alen Salihović

Papež: Splav ne more biti človekova pravica

04.02.2019, 08:07 Marta Jerebič

V Italiji so včeraj praznovali dan za življenje. Ob tej priložnosti je papež v soboto v avdienco sprejel vodstvo italijanskega gibanja za življenje. V nagovoru je poudaril, da splava ni mogoče predstavljati kot človekove pravice, kot je žal prepričanje sodobne družbe. Politike je pozval, naj zaščito življenja postavijo za temeljni kamen skupnega dobrega.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet , Cerkev po svetu , Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA) Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA)

ZDA: Odreči obhajilo politikom, ki podpirajo splav?

Med ameriškimi škofi se je ob katoliškem predsedniku Joeu Bidnu, ki podpira splav, znova razplamtela razprava o tem, ali katoliškim politikom, ki podpirajo splav, odreči obhajilo. Vatikan poziva k ...

Pogled na Tempeljski grič z Oljske gore (photo: Marcel Krek) Pogled na Tempeljski grič z Oljske gore (photo: Marcel Krek)

Jeruzalem: sveto in nemirno mesto

Zadnje dni spremljamo stopnjevanje napetosti med Izraelom in Palestinci v mestu Jeruzalem, pri čemer so bili številni ranjeni, nekaj pa jih je v valu nasilja celo izgubilo življenje. Od kod tako ...