Marjan Bunič
Matej Kržišnik
Andrej Šinko

Pred nadaljevanem sojenja p. Strehovcu spet shod v njegovo podporo

03.03.2019, 09:39

V ponedeljek se bo nadaljevalo sojenje duhovniku p. dr. Tadeju Strehovcu. Koordinacija »Mi ne sodimo, mi pomagamo!« pred začetkom obravnave pripravlja shod. Kot je za Radio Ognjišče opozoril Aleš Primc gre za lažne obtožbe zoper p. Strehovca.

Na spletni strani Kul24 so pred novim sojenjem zapisali: "Ljubljansko okrožno sodišče še vedno zavlačuje z izrekom oprostilne sodbe dr. Tadeju Strehovcu, ki se je preko spletne strani 24KUL.si zoperstavil abortivnemu lobiju in se zavzel za temeljne človekove pravice katoličanov, ki so leta 2016 v Ljubljani molili za nerojene otroke. Nestrpni aktivisti abortivnega lobija so takrat od policije in vlade s sovražno peticijo zahtevali kazenski pregon in odvzem ustavnih pravic slovenskim državljanom samo zaradi dejstva ker so molili za pokojne otroke.

Zaradi objave njihovih imen, so se radikalni abortivni aktivisti spravili na dr. Tadeja Strehovca, lastnika spletne strani 24kul.si in ga lažnivo obtožili širjenja sovražnega govora. Temu pa je kontraverzno pritrdilo in začelo sodni postopek proti Zavodu za družino in kulturo življenja ter proti dr. Tadeju Strehovcu. Po treh sojenjih, ki so popolnoma jasno dokazali, da je sodni postopek montiran, krivičen in v popolnem nasprotju s pravno državo, Okrožno sodišče v Ljubljani še vedno odlaša z oprostilno sodbo. Tako je naslednji obravnavo napovedalo za ponedeljek 4. marca 2019.

Zato ste skupaj s prijatelji lepo vabljeni, da se udeležite naslednjega shoda, ki bo v ponedeljek 4 marca 2019 ob 8h z zborom na Prešernovem trgu v Ljubljani. Ta datum si vpišite v koledar in o tem obvestite še druge.

Koordinacija »Mi ne sodimo, mi pomagamo!« v podporo dr. Tadeju Strehovcu"

Sojenje spremljajo posamezniki. Zato smo Petra Križnika vprašali, ali se imajo za podpornike obsojenih kot jih večina prikazuje. »Da in ne. Dominantni novinarji so s podporniki imenovali javnost, ki se je redno udeleževala obravnav na I. stopnji v konstruktu proti dr. Noviču. Motila jih je naša prisotnost, še bolj naše nepristransko in neformalno poročanje, ki je velikokrat na laž postavljalo njihove naročene, enostransko o napisane članke. Konstrukt je treba opraviti v tišini, poročilo o njem pa naj bo glasno, a nadzorovan. Sorodnikom smo se v dvorani že na začetku pridružili povsem običajni, a kritični ljudje. Ker smo dvomili. Ampak srečali bi nas lahko tudi na drugih protestih proti krivičnim sodnim in upravnim odločitvam. Pa tudi v podporo družini ugrabljenih koroških dečkov, potem sodno preganjani novinarki Dela, nedavno tudi pokončnemu p. dr. Strehovcu. Podporniki? Če nas primerjate z navijači enega kluba, nikakor ne! Ne moreš hkrati navijati za nogometaše Maribora, Olimpije in Majšperka. Ampak če nas imate za podpornike po krivici preganjenih in zaprtih ljudi, da, potem smo njihovi podporniki.«

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija, Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Magdalena Gornik (photo: Župnija Sodražica) Magdalena Gornik (photo: Župnija Sodražica)

47 let je živela brez zemeljske hrane

Spominjamo se 125. obletnice smrti slovenske mistikinje in kandidatinje za blaženo Magdalene Gornik. Poleg izjemnih pojavov, kot so bila številna mistična doživetja, zamaknjenja, Kristusove rane ...

Janez Poklukar (photo: Državni zbor/Matija Sušnik) Janez Poklukar (photo: Državni zbor/Matija Sušnik)

Janez Poklukar postal novi minister za zdravje

Poslanke in poslanci so s 50 glasovi za in 31 proti podprli imenovanje Janeza Poklukarja za ministra za zdravje. 42-letni zdravnik, ki je že prisegel pred državnim zborom, je s tem postal 18. ...

Moj čas je tudi v zakonu nekaj običajnega, nevarno pa je, če si ga vzamemo preveč in začnemo iz odnosa bežati. (photo: Svyatoslav Romanov / Unsplash) Moj čas je tudi v zakonu nekaj običajnega, nevarno pa je, če si ga vzamemo preveč in začnemo iz odnosa bežati. (photo: Svyatoslav Romanov / Unsplash)

Dr. Drago Jerebic: »Ni res, da varajo samo neverni!«

V tokratni oddaji je bila osrednja tema odnos med partnerjema. Ta je večkrat na preizkušnji, a zrela posameznika znata pristopiti k reševanju težav. Kako se spopasti z odtujenostjo, umikanjem, kaj ...