Jure Sešek
Jakob Čuk
Alen Salihović
Škof Peter Štumpf (foto: Škofija Murska Sobota)
Škof Peter Štumpf

Škof Štumpf: Pedofilija - zelo velika nesnaga zločina

27.02.2019, 08:13

Murskosoboški škof Peter Štumpf je na družbenem omrežju Facebook zapisal, da je pedofilija zelo velika nesnaga zločina. Opozoril je, da so poleg pedofilov v tej nesnagi zločina tudi tisti, ki podajo lažne obtožbe.

Škof Štumpf nadalje poudarja, »da so soodgovorni za zločin tudi tisti, »ki molčijo, a bi morali spregovoriti; tisti ki ne ukrepajo, pa bi morali ukrepati; tisti ki enkrat poročajo tako, kot jim koristi za višjo medijsko naklado, drugič pa molčijo, ker so pedofili njihovi družinski ali pa ekonomski prijatelji; tisti ki zahtevajo ničelno toleranco, vendar ne zase; tisti ki branijo samo svoje otroke in mlade, za druge pa jim ni mar; tisti ki odstavljajo papeža in škofe, da bi lažje prikrili svoj zločin; tisti ki grozijo sodnikom, ker zase menijo, da so nedotakljivi "magister in patria"; tisti ki krivično sodijo in kaznujejo ali pa krivično oproščajo; tisti ki zapovedujejo molk za neomadeževano čast.«

Škof Štumpf se zato vprašal, kdo bo počistil vso zločinsko nesnago? »Gromozansko delo je to! Vse to preložiti samo na Cerkev, na nekaj institucij, na nekaj ljudi? - tudi to je zločin. Tako se namreč uničuje ljudi, ki so jim naložena bremena strahotne odgovornosti. Treba se je spreobrniti od zla: jaz, ti, mi vsi!!! Bog naj se nas usmili in nam pomaga pri spreobrnitvi srca. Veliko delo tudi za prihajajoči post! To je nujno opravilo, sicer bo tudi ta zločin ugasnil našo človečnost in prihodnost! Lahko celo življenje bežimo pred odgovornostjo, Bogu se ne moremo ogniti. Njemu bo treba dati odgovor za brata in sestro,« svoj zapis na družbenem omrežju Facebook sklepa škof Peter Štumpf.

Vir: FB škofa Petra Štumpfa

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor) Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor)

Otroci v Malečniku pisali papežu. On pa njim nazaj.

Papež Frančišek je otrokom v Malečniku poslal osebno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Po besedah župnijskega upravitelja župnije Sebastijana Valentana gre za znamenje posebne papeževe ...

Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto) Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto)

Novi škof Saje na obiskih

Novomeški škof Andrej Saje po škofovskem posvečenju, ki je bilo dober mesec nazaj, obiskuje lokalne oblasti, ustanove in druge organizacije. Tako se je te dni mudil pri novomeškemu županu, na ...