Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Smučarski tekačici Katja Višnar in Anamarija Lampič svetovni podprvakinji

Slovenija | 25.02.2019, 13:19

Slovenija ima prvo odličje na tokratnem svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah na Tirolskem. Zanj sta poskrbeli smučarski tekačici Katja Višnar in Anamarija Lampič. Ekipni sprint v klasičnem slogu sta končali na drugem mestu, srebrni snežinki sta že v njunih rokah. Njuna nasmeška na podelitvi sta povedala vse.

Od naših deklet sta bili hitrejši le Švedinji Stina Nillson in Maja Dahlqvist, ki sta si pritekli naslov. Njegovi branilki, Norvežanki Ingvild Flugstad Oestberg in Maiken Caspersen Fala, sta se morali zadovoljiti z bronom.

Svetovni podprvakinji Višnarjeva in Lampičeva ob velikem dosežku nista skrivali navdušenja. "Vedeli smo, da nam lahko uspe. Verjeli smo. Z dobrimi smučmi, z dobro dnevno formo in z dobro taktiko smo bili tudi blizu zmage. Ponosna sem na naju in na vse, ki nama pomagajo," je bila vesela 34-letna Višnarjeva, kot je dodala, ji je z ramen padlo veliko breme. Da si je odličje zaslužila vsa ekipa, je dodala Lampičeva. "Srebrna medalja je noro presenečenje. To je dobra motivacija za naprej in komaj čakam na naslednje tekme."

Po srebru in bronu Petre Majdič, ki ju je v sprintu osvojila leta 2007 na Japonskem in 2011 na Norveškem, je to tretje odličje Slovenije v tej panogi na svetovnih prvenstvih ter obenem deveto na svetovnih prvenstvih v nordijskih disciplinah.

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...