Slavi Košir
Boštjan Smole
Silvestra Sadar

Kaj o državah Evropske unije sporočajo njihove pravljice?

01.02.2019, 12:54

Ljudske pravljice so ogledalo naroda, iz njih vejeta značaj države in mišljenje njenih prebivalcev. Ljudske pravljice bodo popoldne v knjižnici v Poljanah nad Škofjo Loko otroke vabile na poseben potep. Dogodek, ki se bo začel ob 17h, pripravljata Informacijska točka Europe Direct Gorenjska, ki deluje znotraj Razvojne agencije Sora, in Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka.

"S pravljičarko bomo potovali po državah Evropske unije, spoznavali njihove pravljične junake, njihove običaje, poiskali države na zemljevidu. Potovanje bo udobno, zabavno, pravljično in poučno," nam je zaupala Jerneja Klemenčič Lotrič iz Razvojne agencije Sora.

Starši se bodo lahko seznanili tudi s kampanjo Evropskega parlamenta Tokrat grem volit. Gre za spodbudo državljanom, naj 26. maja oddajo svoj glas. "Znotraj kampanje izvajamo akcijo pošiljanja raznobarvnih razglednic, na katerih državljani napišejo, za kaj in ne za koga se jim zdi vredno volit, na primer za prihodnje generacije, za čistejše okolje... Na drugi strani napišejo naslov prejemnika kartice. Izpolnjene kartice nam vrnejo in teden pred volitvami bodo te kartice prejeli v poštne nabiralnike. Pristop s karticami se nam zdi za današnji dogodek primeren, saj so starši zagotovo skupina ljudi, ki se veliko ukvarja s prihodnostjo - s prihodnostjo svojih otrok, v kakšni državi bodo otroci živeli, kakšni bodo šolski oziroma izobraževalni sistemi..."

Dogodek Z ljudskimi pravljicami na potep po Evropski uniji bo 20. februarja gostila tudi knjižnica v Železnikih.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija, Evropska Unija

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Novi celjski škof bo dr. Makismiljan Matjaž (photo: p. Ivan Rampre) Novi celjski škof bo dr. Makismiljan Matjaž (photo: p. Ivan Rampre)

Novi celjski škof bo dr. Maksimilijan Matjaž

Papež Frančišek je za celjskega škofa imenoval dr. Maksimilijana Matjaža, duhovnika mariborske nadškofije metropolije, ki je bil do sedaj profesor Svetega pisma na Teološki fakulteti v ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...

Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

"Ljubezen vedno pozablja nase"

»Prepričan sem, da bosta letošnji post in velika noč kljub epidemiji zelo lepa, saj je to odvisno od posameznika, kako zares bo vzel to ponujeno priložnost s strani Cerkve, da vzame ta sveti čas ...