Slavi Košir
Marko Zupan
Tone Gorjup

Kaj o državah Evropske unije sporočajo njihove pravljice?

01.02.2019, 12:54

Ljudske pravljice so ogledalo naroda, iz njih vejeta značaj države in mišljenje njenih prebivalcev. Ljudske pravljice bodo popoldne v knjižnici v Poljanah nad Škofjo Loko otroke vabile na poseben potep. Dogodek, ki se bo začel ob 17h, pripravljata Informacijska točka Europe Direct Gorenjska, ki deluje znotraj Razvojne agencije Sora, in Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka.

"S pravljičarko bomo potovali po državah Evropske unije, spoznavali njihove pravljične junake, njihove običaje, poiskali države na zemljevidu. Potovanje bo udobno, zabavno, pravljično in poučno," nam je zaupala Jerneja Klemenčič Lotrič iz Razvojne agencije Sora.

Starši se bodo lahko seznanili tudi s kampanjo Evropskega parlamenta Tokrat grem volit. Gre za spodbudo državljanom, naj 26. maja oddajo svoj glas. "Znotraj kampanje izvajamo akcijo pošiljanja raznobarvnih razglednic, na katerih državljani napišejo, za kaj in ne za koga se jim zdi vredno volit, na primer za prihodnje generacije, za čistejše okolje... Na drugi strani napišejo naslov prejemnika kartice. Izpolnjene kartice nam vrnejo in teden pred volitvami bodo te kartice prejeli v poštne nabiralnike. Pristop s karticami se nam zdi za današnji dogodek primeren, saj so starši zagotovo skupina ljudi, ki se veliko ukvarja s prihodnostjo - s prihodnostjo svojih otrok, v kakšni državi bodo otroci živeli, kakšni bodo šolski oziroma izobraževalni sistemi..."

Dogodek Z ljudskimi pravljicami na potep po Evropski uniji bo 20. februarja gostila tudi knjižnica v Železnikih.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Evropska Unija

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.