Robert Božič
Aleš Karba
Andrej Šinko

Brexit brez dogovora bi najbolj prizadel revne

18.01.2019, 11:17 Marta Jerebič

Zaradi zavrnitve dogovora z Evropsko unijo o brexitu so zaskrbljeni tudi britanski škofje. Škofovska konferenca Anglije in Walesa sicer glasovanja v parlamentu ni želela komentirati, so se pa oglasili posamezni škofje.

Škof Philip Egan iz Portsmoutha je na tviterju zapisal, da se je država znašla v politični zmedi. Za ameriško katoliško agencijo CNS pa je dejal, da bi morali katoličani moliti za enotnost naroda in za politike, da bi našli načrt iz te krize.

Ravno v teh dneh je bil objavljen podatek, da na Otoku dva milijona ljudi, od tega 19 odstotkov otrok, dobesedno trpi za lakoto. Če bi prišlo do hude gospodarske krize in vala odpuščanj, ne bi imeli dovolj prihrankov za preživetje. Izstop iz Evropske unije brez dvostranskega dogovora bi zato najbolj prizadel socialno prikrajšane ljudi, besede anglikanskega primasa, nadškofa Justina Welbyja povzema portal Družine. Trdi brexit ne bi pomenil le odpovedi parlamenta, temveč tudi »moralni poraz«, čemur pa bi se po Welbyjevem mnenju morda lahko izognili z drugim referendumom. Dodal je še, da je v igri dosti več kot zgolj brexit in sposobnost britanskih parlamentarcev. Po njegovih besedah gre za ljudi in za njihovo blaginjo.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Sveta maša na Brezjah (photo: Romarski urad Brezje) Sveta maša na Brezjah (photo: Romarski urad Brezje)

Nuncij: Slovenija potrebuje Jezusa!

Frančiškanski redovi so včeraj obhajali praznik vtisnjenja ran sv. Frančišku. Sveto mašo je v baziliki Marije Pomagaj daroval apostolski nuncij v Sloveniji msgr. Jean-Marie Speich. Zbrane je ...

Velikokrat je v ozadju samomora bolezen sodobnega časa – depresija, ki jo je mogoče uspešno zdraviti s pomočjo terapevta in zdravil. (photo: Ian / Unsplash) Velikokrat je v ozadju samomora bolezen sodobnega časa – depresija, ki jo je mogoče uspešno zdraviti s pomočjo terapevta in zdravil. (photo: Ian / Unsplash)

Anja Klančar: Samomor je skrivnost

10. septembra obeležujemo svetovni dan preprečevanja samomora. V Sloveniji vsako leto zaradi samomora umre približno 400 ljudi, na srečo pa zadnja leta opažamo znaten upad števila. Naša gostja je ...