Matjaž Merljak
Marko Zupan
Alen Salihović

Simbolična darilca za onkološke bolnike

13.12.2018, 11:45 Nataša Ličen

Krovno Združenje slovenskih organizacij bolnikov z rakom Onko Net je pripravilo dobrodelno akcijo izdelovanja simboličnih darilc za tiste onkološke bolnike, ki bodo praznike preživeli v bolnišnicah po Sloveniji.

O namenu, poteku, ideji in simbolnosti dogodka je v kratkem pogovoru spregovorila predsednica Kristina Modic: »Namen akcije je povezati zagovornike, strokovnjake, podpornike, predstavnike bolnikov in zdravstvene politike, da s skupnimi močmi razveseljujejo bolnike, ki bodo ta praznični čas preživeli v bolnišnicah in se borili za svoje zdravje. Dobrodelna akcija se izvaja enkrat letno in sicer vsi udeleženci izdelajo manjša simbolična darilca. Letos so ta darilca kroglice, na katere so napisali kakšne spodbudne besede za lepše praznike. Ideja je prišla iz lastnih izkušenj organizatorjev akcije, saj so tudi sami preživljali praznike v bolnišnicah in vedo, koliko takšno čeprav majhno, a iskreno, iz srca podarjeno darilce pomeni. Simbolika takšnega obdarovanja je, da z darilcem bolnikom podarimo neko dodatno upanje. Bolnikom obdarovanje pomeni še toliko več, zaradi tega, ker jim darilce podari nekdanji bolnik, to pa jim vlije še dodatno moč za boj z boleznijo in čim hitrejše okrevanje."

Katarina: "To je enkratna ideja, zato sva nekaj darilc izdelali tudi sami. Konec koncev si s tem nekomu ne le polepšal trenutek ob prejemu darila, ampak mu daš tudi dodatno upanje, moč. S tem mu lahko pomagaš na poti do ozdravitve, kar pa ni kar tako."

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija, Zdravstvo

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Slovenska zastava (photo: gov.si) Slovenska zastava (photo: gov.si)

V podporo vladi že 60 tisoč podpisov

Protivladni protestniki na kolesih so včeraj, že četrti petek zapored, zasedli več mest po Sloveniji. Drug del javnosti pa vladi izraža podporo. Koordinacija Združeni za Slovenijo je že pred časom ...

Bodeča žica (photo: Carlotta Silvestrini / Pixabay) Bodeča žica (photo: Carlotta Silvestrini / Pixabay)

Medijsko spodkopavanje reda in miru

Še danes me neprijetno spreleti srh, ko se spomnim na divjanje po ljubljanskih ulicah v času druge Janševe vlade. Slišal sem jih samo enkrat, pa še to z Nazorjeve ulice, ne povsem od blizu. Nisem ...

V Sloveniji imamo številno požrtvovalno zdravniško osebje (photo: Pixabay) V Sloveniji imamo številno požrtvovalno zdravniško osebje (photo: Pixabay)

Posamezniki imamo izjemno moč, le zavedamo se je ne

Kriza je odprla številne nove poti in možnosti drugačnega razmišljanja, tudi v šolskem in zdravstvenem sistemu. Bolj jasno se je pokazala vrednost digitalnega okolja, ki nam je omogočalo vsaj ...

Petra Markič v svojem svetu ustvarjanja z glino  (photo: Matevž Trdan) Petra Markič v svojem svetu ustvarjanja z glino  (photo: Matevž Trdan)

Ustvarjanje je nekaj, kar je v nas položil Bog

Življenje je učni poligon, je v oddaji Via positiva, dejala Petra Markič. Njene zgodbe iz gline so nas navdušile za srečanje pred mikrofonom. Ob pogovoru pa smo odkrili, da je njena zgodba širša.