Matjaž Merljak
Marko Zupan
Alen Salihović
Papež med bolnimi otroci (foto: Vatican News)
Papež med bolnimi otroci

Papež presentil mlade bolnike

10.12.2018, 10:07 Marjana Debevec

Papež Frančišek je v petek nepričakovano obiskal ustanovo za otroke in mlade z duševnimi težavami ter dom, kjer gostijo starše, ki imajo otroke v bolnišnicah.

Papež si je vzel čas za igro z otroki in za pogovor s starši, katerim je namenil besede tolažbe. Bolni otroci pa so mu zaupali svoje trpljenje.

Zatem je sveti oče obiskal še ustanovo za mladostnike z duševnimi težavami. Tako je odgovoril na njihovo pismo, v katerem so mu že pred nekaj meseci spregovorili o težavah, s katerimi se vsakodnevno srečujejo. Sveti oče se je usedel mednje, jih poslušal in odgovarjal na njihova vprašanja.

S temi obiski papež nadaljuje tradicijo petkov usmiljenja, ki jo je začel v letu usmiljenja.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Slovenska zastava (photo: gov.si) Slovenska zastava (photo: gov.si)

V podporo vladi že 60 tisoč podpisov

Protivladni protestniki na kolesih so včeraj, že četrti petek zapored, zasedli več mest po Sloveniji. Drug del javnosti pa vladi izraža podporo. Koordinacija Združeni za Slovenijo je že pred časom ...

Bodeča žica (photo: Carlotta Silvestrini / Pixabay) Bodeča žica (photo: Carlotta Silvestrini / Pixabay)

Medijsko spodkopavanje reda in miru

Še danes me neprijetno spreleti srh, ko se spomnim na divjanje po ljubljanskih ulicah v času druge Janševe vlade. Slišal sem jih samo enkrat, pa še to z Nazorjeve ulice, ne povsem od blizu. Nisem ...

V Sloveniji imamo številno požrtvovalno zdravniško osebje (photo: Pixabay) V Sloveniji imamo številno požrtvovalno zdravniško osebje (photo: Pixabay)

Posamezniki imamo izjemno moč, le zavedamo se je ne

Kriza je odprla številne nove poti in možnosti drugačnega razmišljanja, tudi v šolskem in zdravstvenem sistemu. Bolj jasno se je pokazala vrednost digitalnega okolja, ki nam je omogočalo vsaj ...

Petra Markič v svojem svetu ustvarjanja z glino  (photo: Matevž Trdan) Petra Markič v svojem svetu ustvarjanja z glino  (photo: Matevž Trdan)

Ustvarjanje je nekaj, kar je v nas položil Bog

Življenje je učni poligon, je v oddaji Via positiva, dejala Petra Markič. Njene zgodbe iz gline so nas navdušile za srečanje pred mikrofonom. Ob pogovoru pa smo odkrili, da je njena zgodba širša.