Slavi KoširSlavi Košir
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Nadškof Zore z ministrom za kulturo o napovedani uvedbi davka na nepremičnine

| 07.11.2018, 14:50

Ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference Stanislav Zore se je danes srečal z ministrom za kulturo Dejanom Prešičkom.

Kot piše na spletni strani škofovske konference sta sogovornika v postorih ministrstva izmenjala stališča o noveli Zakona o verski svobodi ter o napovedani uvedbi davka na nepremičnine. Nadškof Zore se je zavzel, da bi bile nepremičnine, v katerih se izvaja verska dejavnost oz. nepridobitna dejavnost, po zgledu iz sosednjih držav, izvzeti iz obdavčitve.

Nadškof Zore in minister sta ovrednotila dosedanje delovanje Katoliške Cerkve v Sloveniji na področju ohranjanja cerkvenih arhivov, vzdrževanja sakralne kulturne dediščine ter izrazila pričakovanje, da bodo odnosi med obema stranema še naprej ostali konstruktivni.

Vir: SŠK

Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor) Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor)

Somaševanje jubilantov z nadškofom Cviklom

Na praznik apostola Tomaža je v mariborski stolnici potekalo slovesno somaševanje duhovnikov jubilantov. Somaševanje je vodil nadškof Alojzij Cvikl, ki se je z jubilanti zahvalil Bogu za dar ...

Janez Kozinc v družbi škofa Maksilmilijana Matjaža in bogoslovcev (photo: fb Radio Ognjišče) Janez Kozinc v družbi škofa Maksilmilijana Matjaža in bogoslovcev (photo: fb Radio Ognjišče)

Znan je datum posvečenja novega soboškega škofa

Iz tiskovnega urada Katoliške Cerkve so sporočili, da bo škofovsko posvečenje novega soboškega škofa dr. Janeza Kozinca v nedeljo, 14. septembra ob 16. uri, v župnijski cerkvi Povišanja sv. Križa ...

Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv) Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv)

Kulinarična mornarka

Tereza Poljanič je bila med prvimi, ki je pri nas vodila televizijske kulnarične oddaje, s katerimi je v našem prostoru začela širiti zavest o zdravi prehrani, kaj to sploh je in kako pripravljati ...