Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tone GorjupTone Gorjup

Papež o prazniku spomina na verne rajne kot o dnevu spomina in upanja

Svet | 02.11.2018, 19:44

Papež Frančišek se je na dan, ko se spominjamo vseh vernih rajnih, mudil na pokopališču Laurentino v italijanski prestolnici Rim. Najprej je molil na grobovih otrok, tudi nerojenih. Nato je daroval sveto mašo.

V pridigi je današnji praznik označil za dan spomina, ki nas vodi h koreninam, in dan upanja, saj nas opozarja na to, kar nas čaka, to je Očetova ljubezen. Da ne bi zašli s poti, ki jo moramo prehoditi, tako Frančišek, nam je Bog ponudil luči. To so blagri, o katerih nas je učil Jezus - krotkost, uboštvo v duhu, pravičnost, usmiljenje in čistost srca.

"Prosimo danes Gospoda, naj nam da milost, da nikoli ne bi izgubili spomina, da nikoli ne bi skrivali spomina. Naj nam da milost upanja, saj je upanje Njegov dar - da bi znali upati, gledati obzorje, da ne bi ostajali zaprti pred zidom. Vedno je treba gledati obzorje in imeti upanje. In naj nam da milost, da bi razumeli, katere so luči, ki nas bodo vodile na poti, da ne bi zgrešili in tako prišli tja, kjer nas pričakujejo z veliko ljubezni," je sklenil papež.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL) Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL)

Pogrevalnice namesto domače kuhinje?

Darja Lovšin je ustanoviteljica Zavoda Diabetes, v sklopu katerega so leta 1995 začeli izdajati revijo Dita, ki jo ureja, je tudi avtorica več knjig. Diplomirala je iz mednarodnih odnosov, kar ji ...