Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup

Asia Bibi: V čakanju na odločitev vrhovnega sodišča

Svet | 09.10.2018, 10:34 Marta Jerebič

Vrhovno sodišče v Pakistanu je včeraj obravnavalo primer kristjanke Asie Bibi, ki je zaradi spornega zakona o bogokletju od leta 2010 obsojena na smrt. Trije vrhovni sodniki so prisluhnili argumentom odvetnikov, vendar pa odločitve še niso podali, prav tako niso določili dneva, ko naj bi jo sporočili.

Spomnimo, da so obravnave v preteklosti nenehno prelagali, odvetniki Asie Bibi so prejemali grožnje muslimanskih skrajnežev. Ob morebitni oprostitvi Bibijeve in možnega merjenja moči skrajnežev se bo videlo tudi, iz kakšnega testa je nova vlada pod vodstvom Imrana Khana. Ta bo lahko svetu dokazala, da Pakistan spoštuje pravo in človekove pravice in izboljšala podobo države v svetu, je dejal eden izmed avstralskih misijonarjev v Pakistanu.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...