Matjaž Merljak
Marko Zupan
Alen Salihović

Asia Bibi: V čakanju na odločitev vrhovnega sodišča

09.10.2018, 10:34 Marta Jerebič

Vrhovno sodišče v Pakistanu je včeraj obravnavalo primer kristjanke Asie Bibi, ki je zaradi spornega zakona o bogokletju od leta 2010 obsojena na smrt. Trije vrhovni sodniki so prisluhnili argumentom odvetnikov, vendar pa odločitve še niso podali, prav tako niso določili dneva, ko naj bi jo sporočili.

Spomnimo, da so obravnave v preteklosti nenehno prelagali, odvetniki Asie Bibi so prejemali grožnje muslimanskih skrajnežev. Ob morebitni oprostitvi Bibijeve in možnega merjenja moči skrajnežev se bo videlo tudi, iz kakšnega testa je nova vlada pod vodstvom Imrana Khana. Ta bo lahko svetu dokazala, da Pakistan spoštuje pravo in človekove pravice in izboljšala podobo države v svetu, je dejal eden izmed avstralskih misijonarjev v Pakistanu.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Slovenska zastava (photo: gov.si) Slovenska zastava (photo: gov.si)

V podporo vladi že 60 tisoč podpisov

Protivladni protestniki na kolesih so včeraj, že četrti petek zapored, zasedli več mest po Sloveniji. Drug del javnosti pa vladi izraža podporo. Koordinacija Združeni za Slovenijo je že pred časom ...

Bodeča žica (photo: Carlotta Silvestrini / Pixabay) Bodeča žica (photo: Carlotta Silvestrini / Pixabay)

Medijsko spodkopavanje reda in miru

Še danes me neprijetno spreleti srh, ko se spomnim na divjanje po ljubljanskih ulicah v času druge Janševe vlade. Slišal sem jih samo enkrat, pa še to z Nazorjeve ulice, ne povsem od blizu. Nisem ...

V Sloveniji imamo številno požrtvovalno zdravniško osebje (photo: Pixabay) V Sloveniji imamo številno požrtvovalno zdravniško osebje (photo: Pixabay)

Posamezniki imamo izjemno moč, le zavedamo se je ne

Kriza je odprla številne nove poti in možnosti drugačnega razmišljanja, tudi v šolskem in zdravstvenem sistemu. Bolj jasno se je pokazala vrednost digitalnega okolja, ki nam je omogočalo vsaj ...

Petra Markič v svojem svetu ustvarjanja z glino  (photo: Matevž Trdan) Petra Markič v svojem svetu ustvarjanja z glino  (photo: Matevž Trdan)

Ustvarjanje je nekaj, kar je v nas položil Bog

Življenje je učni poligon, je v oddaji Via positiva, dejala Petra Markič. Njene zgodbe iz gline so nas navdušile za srečanje pred mikrofonom. Ob pogovoru pa smo odkrili, da je njena zgodba širša.