Marjan Bunič
Boštjan Smole
Silvestra Sadar
kardinal Daniel DiNardo (foto: CTV)
kardinal Daniel DiNardo

Di Nardo: Srečanje je bilo dolgo in je prineslo sadove

14.09.2018, 09:18 Marta Jerebič

Vodstvo ameriške škofovske konference se je včeraj po večurnem srečanju s papežem zaradi spolnih zlorab v Cerkvi v ZDA zahvalilo Frančišku, da jih je sprejel v zasebno avdienco, na kateri so govorili o trenutni situaciji in skupaj iskali najučinkovitejše korake za naprej. Kot je za agencijo CNS povedal predsednik škofovske konference, kardinal Daniel Di Nardo, je papež dobro seznanjen in zelo pozoren na to, kar se je zgodilo žrtvam zlorab.

Sveti oče je včeraj nagovoril tudi škofe, ki so bili imenovani v zadnjem letu. Pozval jih je, naj prenovijo postopke za sprejem kandidatov v semenišča. Jezuitska revija Civiltá Cattolica pa je včeraj objavila pogovor, ki ga je imel papež konec avgusta z jezuiti na Irskem. Dejal jim je, da je izvor spolnih zlorab v zlorabi moči in vesti. Sedaj pa ni dovolj samo obrniti strani, ampak je treba storiti vse za celjenje ran pri žrtvah.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Slovenska zastava (photo: gov.si) Slovenska zastava (photo: gov.si)

V podporo vladi že 60 tisoč podpisov

Protivladni protestniki na kolesih so včeraj, že četrti petek zapored, zasedli več mest po Sloveniji. Drug del javnosti pa vladi izraža podporo. Koordinacija Združeni za Slovenijo je že pred časom ...

Bodeča žica (photo: Carlotta Silvestrini / Pixabay) Bodeča žica (photo: Carlotta Silvestrini / Pixabay)

Medijsko spodkopavanje reda in miru

Še danes me neprijetno spreleti srh, ko se spomnim na divjanje po ljubljanskih ulicah v času druge Janševe vlade. Slišal sem jih samo enkrat, pa še to z Nazorjeve ulice, ne povsem od blizu. Nisem ...

V Sloveniji imamo številno požrtvovalno zdravniško osebje (photo: Pixabay) V Sloveniji imamo številno požrtvovalno zdravniško osebje (photo: Pixabay)

Posamezniki imamo izjemno moč, le zavedamo se je ne

Kriza je odprla številne nove poti in možnosti drugačnega razmišljanja, tudi v šolskem in zdravstvenem sistemu. Bolj jasno se je pokazala vrednost digitalnega okolja, ki nam je omogočalo vsaj ...

Petra Markič v svojem svetu ustvarjanja z glino  (photo: Matevž Trdan) Petra Markič v svojem svetu ustvarjanja z glino  (photo: Matevž Trdan)

Ustvarjanje je nekaj, kar je v nas položil Bog

Življenje je učni poligon, je v oddaji Via positiva, dejala Petra Markič. Njene zgodbe iz gline so nas navdušile za srečanje pred mikrofonom. Ob pogovoru pa smo odkrili, da je njena zgodba širša.