Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Jakob ČukJakob Čuk
Tanja DominkoTanja Dominko
Youcat za otroke (foto: Vatican Insider)
Youcat za otroke

Youcat za otroke

Svet | 20.08.2018, 08:26 Marta Jerebič

Na svetovnem srečanju družin bodo predstavili tudi Youcat za otroke oziroma katekizem za najmlajše. Pripravili so ga v Avstriji, v nemškem jeziku je izšel že 1. avgusta, v Dublinu pa bo v sredo objavljena angleška različica. Do konca letošnjega leta naj bi publikacija izšla v več kot 70-ih jezikih.

Pred sedmimi leti je luč ugledal Youcat za mlade, novi dokument na 240-ih straneh pa je namenjen otrokom od šestega do 12. leta oziroma predvsem njihovim staršem, saj do prve vzgoje v veri prihaja v družini. Na otroke in starše se v predgovoru obrača tudi papež Frančišek, ki poudarja, da je Bog, preden je karkoli ustvaril, ljubil. Bog vedno ljubi. Katekizem za otroke je tako namenjen odkrivanju Božje ljubezni.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...