Damijana Medved
Matej Kržišnik
Marta Jerebič

V podporo akcijam Za srce Afrike iz Z delom do dostojnega življenja tudi Ognjišče

28.08.2018, 14:52

V galeriji Družina so predstavili dobrodelni akciji Slovenske karitas z naslovoma Za srce Afrike in Z delom do dostojnega življenja, ki potekata v času od 15. avgusta do 15. septembra 2018.

Akcija Za srce Afrike letos poteka že trinajsto leto. Zbrana sredstva so namenjena razvojno-humanitarnim projektom na področju zdravstva, šolstva ter oskrbe z vodo in hrano, ki jih Karitas izvaja v sodelovanju s slovenskimi misijonarji in domačini v osrednjem delu Afrike. Posamezne razvojne projekte sofinancira tudi Ministrstvo za zunanje zadeve RS. Dosedanja pomoč iz Slovenije dnevno lajša življenje že preko 250.000 ljudem v srcu Afrike, ki s pomočjo le-te lažje preživijo in se trajno razvijajo v svojem domačem okolju.

Preko akcije Z delom do dostojnega življenja, ki jo izvajajo že osmo leto, nadaljujejo z zbiranjem trajnih mesečnih prispevkov za podporo plačila dela staršev iz najrevnejših družin na misijonih v Afriki, Albaniji in na Šrilanki. Glavni namen je, da lahko družina preko lastnega dela in dodatnega mesečnega zaslužka - 24 evrov na podeželju v Afriki, 50 evrov v Albaniji in 30 evrov na Šrilanki-, preživi in dostojneje živi, ima dostop do hrane, zdravil in šolskih potrebščin. Z njimi je že 548 slovenskih darovalcev (botrov), ki so v preteklem letu s trajno mesečno podporo pomagali 300 revnim družinam v Afriki, 14 v Albaniji ter 11 na Šrilanki. Podpirajo tudi plačilo dela 3 pedagoških in 2 zdravstvenih delavcev na misijonih v Afriki.

Akcijo za Srce Afrike že vsa leta podpira tudi Ognjišče. Urednik mag. Božo Rustja je na poletnem srečanju z misijonarkama sestro Bogdano Kavčič iz Burundija in sestro Vido Gerkamn iz Albanije za naš radio o odzivu bralcev Ognjišča, ki so v zadnji številki prejeli položnico za pomoč, dejal,da je ta zelo dober.

DARUJ SEDAJ ZA ZA SRCE AFRIKE>>

Svoj dar lahko nakažete na TRR:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana,
Info: 01/ 300 59 60
TRR: SI56 0214 0001 5556 761, BIC banke: LJBASI2X, Koda namena: CHAR,
Sklic: SI00 212, Namen: Za srce Afrike

Z delom do dostojnega življenja>>

Družinam v Afriki lahko pomagate tudi z rednim mesečnim darom v akciji Z delom do dostojnega življenjaki revnim družinam v Afriki, Albaniji in na Šrilanki omogoča, da z lastnim delom preživijo svoje družine.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.