Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

UKC Maribor državo poziva k ureditvi hlajenja v zdravstvenih ustanovah

| 21.08.2018, 12:45

Ker imajo v številnih slovenskih bolnišnicah in zdravstvenih domovih v vročih dneh težave zaradi neustreznega hlajenja, so v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor pozvali državo, da nameni del presežnih sredstev, ki so se nabrala na računu zdravstvene zavarovalnice, za ureditev klimatizacije. Sami bodo poskušali to težavo rešiti tudi s pomočjo donacij.

Kot je opozoril strokovni direktor UKC Maribor Matjaž Vogrin, so trenutne razmere nesprejemljive. Po njegovih besedah se z rešitvijo te težave predolgo odlaša, čeprav so že večkrat opozorili na to.

V UKC Maribor je neustrezno hlajena dobra tretjina prostorov. Trenutno urejajo klimatizacijo na internistični interni medicini, takoj zatem pa bi se bilo treba lotiti oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja, kjer je stanje najbolj kritično.

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...