Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
SDM, 2016 (foto: Radio Vatikan)
SDM, 2016

Papež januarja z mladimi v Panamo

Svet | 11.07.2018, 10:11 Marjana Debevec

Papež Frančišek bo januarja prihodnje leto potoval v Panamo, kjer se bo udeležil svetovnega dneva mladih, so potrdili iz Vatikana. To bo že tretji svetovni dan mladih za papeža Frančiška; udeležil se je namreč srečanja v Braziliji leta 2013 in na Poljskem leta 2016.

Frančiška so vabili, naj se med potjo v Panamo ali nazaj proti domu ustavi tudi v El Salvadorju, kjer naj bi molil na grobu umorjenega nadškofa Oscarja Romera, ki ga bo oktobra v Vatikanu razglasil za svetnika. Vendar pa vatikanska izjava postanka v Salvadorju ne omenja.

V Panami naj bi Frančišek blagoslovil kolonialno baziliko, ki je bila pred kratkim obnovljena. Panamski prireditelji SDM pa si želijo, da bi papež lahko obiskal tudi tamkajšnje bolnike in uboge ter ljudi z obrobja družbe.

Dogodka se nestrpno veselijo tudi v Društvu SKAM. Slovenski predstavniki so bili že minuli mesec v Panami, kjer so začeli priprave za organizacijo. V društvu vabijo k udeležbi mlade med petnajstim in petintridesetim letom ter sporočajo, da se prvi rok za prijave zaključi že to nedeljo. Kdor se želi prijaviti v drugem roku, lahko to stori do 15. oktobra.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...