Nataša Ličen
Miha Močnik
Tanja Dominko
SDM, 2016 (foto: Radio Vatikan)
SDM, 2016
11.07.2018, 10:11 Marjana Debevec

Papež januarja z mladimi v Panamo

Papež Frančišek bo januarja prihodnje leto potoval v Panamo, kjer se bo udeležil svetovnega dneva mladih, so potrdili iz Vatikana. To bo že tretji svetovni dan mladih za papeža Frančiška; udeležil se je namreč srečanja v Braziliji leta 2013 in na Poljskem leta 2016.

Frančiška so vabili, naj se med potjo v Panamo ali nazaj proti domu ustavi tudi v El Salvadorju, kjer naj bi molil na grobu umorjenega nadškofa Oscarja Romera, ki ga bo oktobra v Vatikanu razglasil za svetnika. Vendar pa vatikanska izjava postanka v Salvadorju ne omenja.

V Panami naj bi Frančišek blagoslovil kolonialno baziliko, ki je bila pred kratkim obnovljena. Panamski prireditelji SDM pa si želijo, da bi papež lahko obiskal tudi tamkajšnje bolnike in uboge ter ljudi z obrobja družbe.

Dogodka se nestrpno veselijo tudi v Društvu SKAM. Slovenski predstavniki so bili že minuli mesec v Panami, kjer so začeli priprave za organizacijo. V društvu vabijo k udeležbi mlade med petnajstim in petintridesetim letom ter sporočajo, da se prvi rok za prijave zaključi že to nedeljo. Kdor se želi prijaviti v drugem roku, lahko to stori do 15. oktobra.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Lunin mrk - rdeča barva Lune (photo: ARO)

Lunin mrk - javno opazovanje na Kureščku

V petek, 27. julija, si večer rezervirajte za ogled lepe nebesne predstave. Opazovalna baza oddaje Zanimivosti nočnega neba bo na Kureščku. Po letu 2015 bo to prvi popolni Lunin mrk, ki bo ...

Smrtna kazen (photo: vaticannews.va) Smrtna kazen (photo: vaticannews.va)

Katekizem: Smrtna kazen odslej nedopustna

Papež Frančišek je spremenil odstavek v katekizmu, ki govori o smrtni kazni. Odslej je ta nedopustna, saj pomeni napad na nedotakljivost in dostojanstvo osebe. Katekizem poziva tudi k ...