Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Gilbert Keith Chesterton (foto: Družina)
Gilbert Keith Chesterton

Pisec detektivskih zgodb kmalu svetnik

Svet | 14.06.2018, 11:10 Marjana Debevec

Avtor priljubljenih detektivskih zgodb o očetu Brownu, Gilbert Keith Chesterton, ki je umrl leta 1936 bi lahko postal prvi angleški katoliški svetnik po 17. stoletju.

Uradni cerkveni postopek, ki je bil opravljen na zahtevo northamptonskega škofa Petra Doyla, je končan, poročilo pa naj bi bilo po poročanju Družine predstavljeno julija letos.

Na prvi stopnji so preverjali čudeže, ki naj bi se zgodili na priprošnjo globoko vernega pisatelja. Neplodni pari naj bi namreč na Chestertonovo priprošnjo »na čudežen način« le postali starši.

Svet, Cerkev po svetu
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...