Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

Koncertni abonma Ribnica z željo približati klasiko ljudem tudi izven Ljubljane

| 13.04.2018, 17:25

V Miklovi hiši v Ribnici bo jutri zvečer ob 19.30 začetek že tretjega koncertnega abonmaja Ribnica, katerega pobudnica je skladateljica Nina Šenk. Tokrat se bo predstavil mednarodno uveljavljen kitarist Mak Grgić, ki živi in deluje v Los Angelesu.

Po besedah skladateljice Nine Šenk boste lahko slišali pester izbor skladb klasike, tanga, glasbe iz filma in francoskih kavarn. Maku Grhiću se bodo pridružili glasbeniki godalnega kvarteta Dissonance. Kot je v pogovoru za Radio Ognjišče povedala Šenkova si želijo na koncertu predvsem mladih in družin. Vstop je prost. "Ideja koncertnega abonmaja Ribnica se mi je porodila pred nekaj leti, ker sem si zaželela klasično glasbo pripeljati tudi v Ribnico, ki je moj domači kraj. Prepričana sem, da tudi manjša mesta potrebujejo redne koncerte. Zelo smo zadovoljni z obiskom. Imamo tudi to srečo, da smo z zelo dobrim koncertom, ki smo ga priredili lansko leto tudi že uspeli narediti prvo zgoščenko, ki smo jo naslovili "Z lepimi pozdravi iz Ribnice" in na ta način naredili glasbeno razglednico s katero se sedaj lahko Ribnica predstavlja. V letošnjem ciklu bo pet koncertov, od tega so štirje klasični in en koncert za otoke."

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.