Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

AVDIO: Poslanka Iva Dimic v pogovoru z volivci odkrito o svoji bolezni: Skupaj se bomo borili še naprej

Slovenija | 11.04.2018, 20:37

NSi že od menjave vodstva na svojem FB profilu pripravlja pogovore s člani vodstva stranke in poslansko skupino.

Danes je pred člane in simpatizerje na tako imenovanem „FB direkt“ stopila poslanka, sicer pa žena in mama petih otrok Iva Dimic. Zelo odkrito je spregovorila o svoji bolezni in se vsem zahvalila za podporo. „Skupaj se bomo borili še naprej. To vam obljubljam,“ je dejala.

Poslanka NSi Iva Dimic se je v minulih tednih nekoliko umaknila iz javnosti. Kot je priznala jo je k temu prisilila bolezen. „Vesela sem, da je prišel ta čas, da vas lahko ponovno nagovorim in se z vami pogovorim. Zakaj me nekaj časa ni bilo toliko prisotne? V življenju vsi dobimo takšne in drugačne preizkušnje. Tudi sama sem konec januarja, v začetku februarja dobila eno tako preizkušnjo. Bolezen, ki sem jo vzela tako rekoč na svoje rame in se z njo spopadam. Ta bolezen je znana vsem in se imenuje rak, pa vendarle ostajam tukaj z vami. Vem, da me podpirate, stojite ob strani in to mi daje še večjo moč, da vztrajam na mestu, kjer lahko naredimo nekaj za vse nas, za Slovenijo, za bolnike, za tiste, ki imajo nekoliko manj in so socialno ogroženi, za tiste, ki dejansko nimajo pravice v tej državi. Skupaj se bomo borili še naprej. To vam obljubljam,“ je optimistična poslanka.

Nato je Iva Dimic odgovarjala na vprašanja tako po elektronski pošti kot preko „fb direkt“. Eno od prvih vprašanj je bila prav odločitev za veliko družino. Spodbuja pare, da se odločijo za več otrok. „To te dodatno obogati, ti da smisel v življenja in nenazadnje, ko pridejo preizkušnje je to tisti glavni smisle, zakaj rečemo boril se bom in zmagal bom,“ je dejala.

Na dodatno vprašanje Radia Ognjišče, kaj ji pomeni molitev, posebej v takšnih preizkušnjah, pa je Dimičeva zapisala: "Že vse od poroke naprej, molim in prosim Boga za blagoslov v družini, moža, otroke, bolne in umirajoče, svetost in stanovitnost duhovnikov, preizkušane, duše v vicah za tiste, s katerimi ne najdemo skupnega jezika ter tudi poglobitev vere v družini. Rada molim, po molitvah Bog spreminja mene, nato se spreminja vse okrog mene, ker drugače vidim stvari. V vsakodnevnih molitvah za poglobitev vere v družini, priznam, sem imela v mislih kakšen drugačen Božji dotik in spodbudo. Ampak sedaj razumem, da se vera poglablja po preizkušnjah, bolezni in trpljenju. Svetel zgled mi je Job. Bil je ob vse in je rekel: Bog je dal, Bog je vzel, naj bo hvaljeno Gospodovo ime. Vem, da me ima rad, da sem odkupljena po Jezusovi krvi na križu. Veliko ljudi mi sporoča, da molijo za mene, hvaležna sem jim in jim želim sporočiti, da čutim to. Imam voljo, upanje, ljubezen, ki pride samo po molitvi. Tudi, če ni takojšnjega učinka, molitve ne preminejo. Družinska molitev je živa in to je tudi del Božjega načrta. Rada ga imam."

Sicer pa je Dimičeva, kateredružina je tudi članica Ustanove Anin sklad, ki podpira družine z več otroki, spregovorila o programu NSi s katerim bo stranka nastopila na bližajočih se državnozborskih volitvah. Prepričana je vanj, saj bo izboljšal kakovost tako družin, mladih, zaposlenih, upokojencev pa tudi bolnih zato volivce vabi, da ga podprejo.

Vir: NSi

Slovenija, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...