Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Petra StoparPetra Stopar

Združenje krščanskih poslovnežev Slovenije krepi vezi s krovno organizacijo

Slovenija | 06.03.2018, 05:40

Združenje krščanskih poslovnežev Slovenije želi utrditi vezi s krovno organizacijo UNIAPAC International. Tudi zato je na krajši obisk v Ljubljano povabilo njenega predsednika Rolanda Medeirosa.

Medeiros, uspešen čilenski podjetnik, je k nam prišel s svojo ženo Mario. Po poklicu je inženir kemije in kvantne fizike. Študij je sklenil na Švedskem in se v domovini dodatno izobraževal na področju upravljanja in filozofije.

"Cilj njegovega obiska v Sloveniji je podpreti delo članov Združenju krščanskih poslovnežev Slovenije in utrditi medsebojno sodelovanje," nam je povedal predsednik našega združenja dr. Drago Rudel. Upravni odbor se je z njim sestal sinoči, delovni del je načrtovan za danes, ko bo visoki gost obiskal tudi predsednika Slovenske škofovske konference, ljubljanskega nadškofa metropolita Stanislava Zoreta.

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...