Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Rakar na čelu Triglavskega narodnega parka za ustrezno komunikacijo

Slovenija | 10.02.2018, 09:45

Potem ko je vlada konec januarja Janezu Rakarju dodelila poln mandat na čelu Triglavskega narodnega parka, ta poudarja, da je s tem zagotovila stabilnost zavoda. Rakar pri svojem delu poudarja pomen komunikacije z vsemi deležniki, med glavnimi nalogami vidi usmerjanje vse večjega obiska.

Rakar je Triglavski narodni park še do julija lani vodil kot vršilec dolžnosti. Zadovoljen je, da je po več kot štirih letih njegov prvi direktor s polnim mandatom. Čeprav je poleti naletel na precejšen odpor v svetu zavoda, ki je na njegovem mestu želel videti Natašo Šalajo, ocenjuje, da zdaj z vsemi sodeluje dobro. Kot pojasnjuje, nima težav v komunikaciji in stikih, v zadnjega pol leta se je že najmanj dvakrat sešel z vsakim od županov občin, ki so del Triglavskega narodnega parka. Skupno iskanje rešitev je po njegovem velik korak naprej. "Župani si najbolj želijo odprtja zakona o Triglavskem narodnem parku, hkrati s tem bodo posredovali predloge, želje, tisto, kar jih najbolj žuli, muči. Nato bomo v javnem zavodu Triglavski narodni park in na pristojnem ministrstvu pregledali njihove želje ter preverili, kaj je s strokovnega stališča upravičeno." Kot dodaja Rakar, gre za daljši postopek, a se tega vsi zavedajo.

Glede na to, da je strankarski kolega okoljske ministrice, se postavlja vprašanje, ali se Triglavskemu narodnemu parku obetajo boljši časi na področju financ. Rakar ima v načrtu najprej do konca speljati sanacijski program, pri čemer je bil pretežen del aktivnosti že opravljen pred njegovim prihodom. Nepokrite izgube iz preteklih let znašajo še približno 35.000 evrov, kreditov je še za 140.000 evrov. Vse to naj bi dokončno sanirali do konca prihodnjega leta.

Slovenija, Politika
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...