Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Petra StoparPetra Stopar

Trump : Vedno bom branil pravico do življenja

Svet | 20.01.2018, 15:50 Marta Jerebič

V Washingtonu je včeraj potekal pohod za življenje, ki ga vsako leto pripravljajo ob obletnici uzakonitve splava v ZDA. Več deset tisoč udeležencev je prek satelitske povezave iz Bele hiše nagovoril tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je poudaril, da bo vedno branil pravico do življenja.

Izrazil je hvaležnost neutrudnemu delu aktivistov za življenje, ki se po njegovem mnenju borijo proti enemu najbolj permisivnih zakonov o splavu na svetu.

To je bil tretji predsednik, ki je nagovoril udeležence shoda, prvi pa, ki se jim je pokazal na zaslonu. Predsednika Ronald Reagan in George W. Bush sta to leta 1987 in 2008 storila prek telefona.

Pojav Trumpa je sicer sprožil tudi kritike med nekaterimi udeleženci shoda, ki so dejali, da njegova politika do okolja in priseljencev ne predstavlja trdne etike za življenje.

Svet, Cerkev po svetu
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...