Robert Božič
Aleš Karba
Andrej Šinko

Na mednarodni panevropski konferenci o razumevanju Evropske unije

01.12.2017, 16:50

Ljubljana danes in jutri gosti mednarodno panevropsko konferenco. Rdeča nit je razumevanje Evropske unije. Pod pokroviteljstvom prvega moža Evropskega parlamenta Antonija Tajanija jo je pripravilo Slovensko panevropsko gibanje.

"Zelo smo veseli, da je Evropska komisija izbrala našo organizacijo za ta projekt," nam je zaupal predsednik Slovenskega panevropskega gibanja Laris Gaiser. Kot je dodal, so ga predlagali sami. "Dejstvo je, da je Evropska komisija letos napisala dokument, v katerem je razgrnila pet scenarijev za razvoj Evropske unije. Menim, da državljani z njimi ne moremo biti zadovoljni, saj so zelo osredotočeni na ustanove in suverene države. Manjkal je del, v katerem bi se govorilo o pravicah in možnostih državljanov v Evropski uniji. Predlagali smo projekt, ki ga bomo izvajali v Ljubljani, Sarajevu, Budimpešti, na Dunaju, v Rimu in Bruslju v prihodnjih dveh letih. Začenjamo ga pri nas. Imenuje se: S skupnimi močmi državljanov za skupno evropsko prihodnost. Naša želja je, da Evropska unija in njene ustanove dobi določena priporočila s strani državljanov in nevladnih organizacij, ki delajo na terenu, kako bi bilo dobro razviti Evropsko unijo."

Kot je še dodal Gaiser, na panelih sodelujejo gostje iz vse Evrope in tudi zunaj nje. Pričakuje, da bo dogodek v obeh dneh spremljalo od 150 do 200 ljudi.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija, Svet, Politika, Evropska Unija

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Sveta maša na Brezjah (photo: Romarski urad Brezje) Sveta maša na Brezjah (photo: Romarski urad Brezje)

Nuncij: Slovenija potrebuje Jezusa!

Frančiškanski redovi so včeraj obhajali praznik vtisnjenja ran sv. Frančišku. Sveto mašo je v baziliki Marije Pomagaj daroval apostolski nuncij v Sloveniji msgr. Jean-Marie Speich. Zbrane je ...

Velikokrat je v ozadju samomora bolezen sodobnega časa – depresija, ki jo je mogoče uspešno zdraviti s pomočjo terapevta in zdravil. (photo: Ian / Unsplash) Velikokrat je v ozadju samomora bolezen sodobnega časa – depresija, ki jo je mogoče uspešno zdraviti s pomočjo terapevta in zdravil. (photo: Ian / Unsplash)

Anja Klančar: Samomor je skrivnost

10. septembra obeležujemo svetovni dan preprečevanja samomora. V Sloveniji vsako leto zaradi samomora umre približno 400 ljudi, na srečo pa zadnja leta opažamo znaten upad števila. Naša gostja je ...