Robert Božič
Marko Zupan
Silvestra Sadar

VIDEO: Utrinki 23. gala koncerta

19.11.2017, 20:09

Tradicionalni, že 23. Gala koncert Radia Ognjišče, ki ga prav tako tradicionalno vsako leto pripravimo v dveh predstavah, popoldanski in večerni, je letos zvenel nekoliko drugače. Z izjemnim nastopom ga je zaznamoval Tamburaški orkester KUD Dobreč iz Dragatuša pod vodstvom dirigenta Gregorja Zagorca, ki prav letos slavi 20 let svojega dela.

Večer se je začel z znano melodijo Cvetje v jeseni, nato pa so zbrani lahko prisluhnili znanim slovenskim in tujim zimzelenim popevkam, ob spremljavi bisernic, brača, berde, bugarije in drugih inštrumentov tamburaškega orkestra.

Večer sta letos, z mavrico zakonskih zgodb in dovtipov, ujetih v čas, ki prehitro mineva, povezala "stara radijska zakonca Urša in Jure" ona na trenutke ostra, takoj zatem pa še vedno zaljubljeno zatreskana, on pa več ali manj prijetno zmeden...

Večer 23. Gala koncerta Radia Ognjišče je mineval v nastopu odličnih pevk in pevcev, ki so vsak na svoj način peli o ljubezni.

Tamburaški orkester KUD Dobreč
Tamburaški orkester KUD Dobreč © Rok Mihevc

Nuška Drašček Rojko je zapela Chanson d'amour, Isaac Palma pesem Amor, amor, amor, sledil je nastop Severe Gjurin s pesmijo Mlade oči. Četrta je na oder stopila Eva Boto in zapela Close to you, sledil je nastop Anike Horvat s ponarodelo Ne čakaj na maj.

Tamburaški orkester KUD Dobreč © Rok Mihevc

Tamburaški orkester KUD Dobreč © Rok Mihevc

Naslednji nastopajoči Marko Vozelj je s pesmijo Green, green grass of home zapeljal v drugačne vode, sledila je Zala Smolnikar s Prodajalko vijolic in Marjan Bunič s pesmijo Love me tender. S tamburaškim orkestrom Dobréč iz Dragatuša pod vodstvom dirigenta Gregorja Zagorca je nato zapela Manca Hribar pesem Somebody loves me, nato pa je bila naša gostja s svojo zimzeleno Lastovko Elda Viler.

Tamburaški orkester KUD Dobreč © Rok Mihevc

Tamburaški orkester KUD Dobreč © Rok Mihevc

V dvakrat polni Gallusovi dvorani smo slišali tudi radijko Petro Stopar s pesmijo Que sera, sera, sledil je nastop Barbare Hrovatin v pesmijo Over the Rainbow, z nami pa je bila tudi Vokalna skupina Krila Z mačkom v žaklju.

Tamburaški orkester KUD Dobreč © Rok Mihevc

Matjaž Mrak je zapel pesem Zemlja pleše, Andreja Zakonjšek Krt in Primož Krt pa sta s svoj nastop spet ubrala na temo ljubezni. Sledil je še nastop dveh radijcev. Tadeja Sadarja s pesmijo Vrača se pomlad, večer 23. gala koncerta pa je sklenil nastop Andreja Jermana s pesmijo Beli cvet. Vabljeni k ogledu fotogalerije.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Slovenska zastava (photo: gov.si) Slovenska zastava (photo: gov.si)

V podporo vladi že 60 tisoč podpisov

Protivladni protestniki na kolesih so včeraj, že četrti petek zapored, zasedli več mest po Sloveniji. Drug del javnosti pa vladi izraža podporo. Koordinacija Združeni za Slovenijo je že pred časom ...

Bodeča žica (photo: Carlotta Silvestrini / Pixabay) Bodeča žica (photo: Carlotta Silvestrini / Pixabay)

Medijsko spodkopavanje reda in miru

Še danes me neprijetno spreleti srh, ko se spomnim na divjanje po ljubljanskih ulicah v času druge Janševe vlade. Slišal sem jih samo enkrat, pa še to z Nazorjeve ulice, ne povsem od blizu. Nisem ...

V Sloveniji imamo številno požrtvovalno zdravniško osebje (photo: Pixabay) V Sloveniji imamo številno požrtvovalno zdravniško osebje (photo: Pixabay)

Posamezniki imamo izjemno moč, le zavedamo se je ne

Kriza je odprla številne nove poti in možnosti drugačnega razmišljanja, tudi v šolskem in zdravstvenem sistemu. Bolj jasno se je pokazala vrednost digitalnega okolja, ki nam je omogočalo vsaj ...

Petra Markič v svojem svetu ustvarjanja z glino  (photo: Matevž Trdan) Petra Markič v svojem svetu ustvarjanja z glino  (photo: Matevž Trdan)

Ustvarjanje je nekaj, kar je v nas položil Bog

Življenje je učni poligon, je v oddaji Via positiva, dejala Petra Markič. Njene zgodbe iz gline so nas navdušile za srečanje pred mikrofonom. Ob pogovoru pa smo odkrili, da je njena zgodba širša.