Blaž Lesnik
Matej Kržišnik
Andrej Šinko

VIDEO: Utrinki 23. gala koncerta

19.11.2017, 20:09

Tradicionalni, že 23. Gala koncert Radia Ognjišče, ki ga prav tako tradicionalno vsako leto pripravimo v dveh predstavah, popoldanski in večerni, je letos zvenel nekoliko drugače. Z izjemnim nastopom ga je zaznamoval Tamburaški orkester KUD Dobreč iz Dragatuša pod vodstvom dirigenta Gregorja Zagorca, ki prav letos slavi 20 let svojega dela.

Večer se je začel z znano melodijo Cvetje v jeseni, nato pa so zbrani lahko prisluhnili znanim slovenskim in tujim zimzelenim popevkam, ob spremljavi bisernic, brača, berde, bugarije in drugih inštrumentov tamburaškega orkestra.

Večer sta letos, z mavrico zakonskih zgodb in dovtipov, ujetih v čas, ki prehitro mineva, povezala "stara radijska zakonca Urša in Jure" ona na trenutke ostra, takoj zatem pa še vedno zaljubljeno zatreskana, on pa več ali manj prijetno zmeden...

Večer 23. Gala koncerta Radia Ognjišče je mineval v nastopu odličnih pevk in pevcev, ki so vsak na svoj način peli o ljubezni.

Tamburaški orkester KUD Dobreč
Tamburaški orkester KUD Dobreč © Rok Mihevc

Nuška Drašček Rojko je zapela Chanson d'amour, Isaac Palma pesem Amor, amor, amor, sledil je nastop Severe Gjurin s pesmijo Mlade oči. Četrta je na oder stopila Eva Boto in zapela Close to you, sledil je nastop Anike Horvat s ponarodelo Ne čakaj na maj.

Tamburaški orkester KUD Dobreč © Rok Mihevc

Tamburaški orkester KUD Dobreč © Rok Mihevc

Naslednji nastopajoči Marko Vozelj je s pesmijo Green, green grass of home zapeljal v drugačne vode, sledila je Zala Smolnikar s Prodajalko vijolic in Marjan Bunič s pesmijo Love me tender. S tamburaškim orkestrom Dobréč iz Dragatuša pod vodstvom dirigenta Gregorja Zagorca je nato zapela Manca Hribar pesem Somebody loves me, nato pa je bila naša gostja s svojo zimzeleno Lastovko Elda Viler.

Tamburaški orkester KUD Dobreč © Rok Mihevc

Tamburaški orkester KUD Dobreč © Rok Mihevc

V dvakrat polni Gallusovi dvorani smo slišali tudi radijko Petro Stopar s pesmijo Que sera, sera, sledil je nastop Barbare Hrovatin v pesmijo Over the Rainbow, z nami pa je bila tudi Vokalna skupina Krila Z mačkom v žaklju.

Tamburaški orkester KUD Dobreč © Rok Mihevc

Matjaž Mrak je zapel pesem Zemlja pleše, Andreja Zakonjšek Krt in Primož Krt pa sta s svoj nastop spet ubrala na temo ljubezni. Sledil je še nastop dveh radijcev. Tadeja Sadarja s pesmijo Vrača se pomlad, večer 23. gala koncerta pa je sklenil nastop Andreja Jermana s pesmijo Beli cvet. Vabljeni k ogledu fotogalerije.

24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO) 24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO)

V ŽIVO: 24 ur molitve in posta za domovino

Tudi letos, ob 31. obletnici samostojne slovenske države, Slovenci doma in po svetu vnovič ustvarjamo verigo molitve in posta za domovino, tokrat pod geslom »Naj nas poveže molitev!«. Molitev bodo ...

Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin) Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin)

Ulice Rima napolnilo družinsko veselje

V Rimu se bo nocoj začelo 10. Svetovno srečanje družin. Do nedelje bo dva tisoč predstavnikov z vsega sveta prisluhnilo pričevanjem in iskalo odgovore na sodobne izzive družine. Vodilna misel bo: ...

Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

Kaj povzroči bolezen ALS?

Vzroki za nastanek ALS niso znani, hipotez pa je več. Še pred leti se je zdelo, da je vzrok lahko en sam. Danes smo skoraj prepričani, da je vzrokov več in da jih je pri posameznem bolniku lahko ...