Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

VIDEO: Utrinki 23. gala koncerta

| 19.11.2017, 20:09

Tradicionalni, že 23. Gala koncert Radia Ognjišče, ki ga prav tako tradicionalno vsako leto pripravimo v dveh predstavah, popoldanski in večerni, je letos zvenel nekoliko drugače. Z izjemnim nastopom ga je zaznamoval Tamburaški orkester KUD Dobreč iz Dragatuša pod vodstvom dirigenta Gregorja Zagorca, ki prav letos slavi 20 let svojega dela.

Večer se je začel z znano melodijo Cvetje v jeseni, nato pa so zbrani lahko prisluhnili znanim slovenskim in tujim zimzelenim popevkam, ob spremljavi bisernic, brača, berde, bugarije in drugih inštrumentov tamburaškega orkestra.

Večer sta letos, z mavrico zakonskih zgodb in dovtipov, ujetih v čas, ki prehitro mineva, povezala "stara radijska zakonca Urša in Jure" ona na trenutke ostra, takoj zatem pa še vedno zaljubljeno zatreskana, on pa več ali manj prijetno zmeden...

Večer 23. Gala koncerta Radia Ognjišče je mineval v nastopu odličnih pevk in pevcev, ki so vsak na svoj način peli o ljubezni.

Tamburaški orkester KUD Dobreč
Tamburaški orkester KUD Dobreč © Rok Mihevc

Nuška Drašček Rojko je zapela Chanson d'amour, Isaac Palma pesem Amor, amor, amor, sledil je nastop Severe Gjurin s pesmijo Mlade oči. Četrta je na oder stopila Eva Boto in zapela Close to you, sledil je nastop Anike Horvat s ponarodelo Ne čakaj na maj.

Tamburaški orkester KUD Dobreč
Tamburaški orkester KUD Dobreč © Rok Mihevc

Tamburaški orkester KUD Dobreč
Tamburaški orkester KUD Dobreč © Rok Mihevc

Naslednji nastopajoči Marko Vozelj je s pesmijo Green, green grass of home zapeljal v drugačne vode, sledila je Zala Smolnikar s Prodajalko vijolic in Marjan Bunič s pesmijo Love me tender. S tamburaškim orkestrom Dobréč iz Dragatuša pod vodstvom dirigenta Gregorja Zagorca je nato zapela Manca Hribar pesem Somebody loves me, nato pa je bila naša gostja s svojo zimzeleno Lastovko Elda Viler.

Tamburaški orkester KUD Dobreč
Tamburaški orkester KUD Dobreč © Rok Mihevc

Tamburaški orkester KUD Dobreč
Tamburaški orkester KUD Dobreč © Rok Mihevc

V dvakrat polni Gallusovi dvorani smo slišali tudi radijko Petro Stopar s pesmijo Que sera, sera, sledil je nastop Barbare Hrovatin v pesmijo Over the Rainbow, z nami pa je bila tudi Vokalna skupina Krila Z mačkom v žaklju.

Tamburaški orkester KUD Dobreč
Tamburaški orkester KUD Dobreč © Rok Mihevc

Matjaž Mrak je zapel pesem Zemlja pleše, Andreja Zakonjšek Krt in Primož Krt pa sta s svoj nastop spet ubrala na temo ljubezni. Sledil je še nastop dveh radijcev. Tadeja Sadarja s pesmijo Vrača se pomlad, večer 23. gala koncerta pa je sklenil nastop Andreja Jermana s pesmijo Beli cvet. Vabljeni k ogledu fotogalerije.

Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Škofje imajo novega tiskovnega predstavnika.

Slovenski škofje so v ponedeljek zasedali na izredni seji. Seznanili so se s potekom organizacije in prijavami gostov medverskega srečanja v Kopru ter z udeležbo na mednarodnih dogodkih v tujini ...

Kakšna je simbolika narobe obešenega škornja? (photo: Facebook) Kakšna je simbolika narobe obešenega škornja? (photo: Facebook)

Tudi slovenski kmetje na palico obešajo škornje

Ste v teh dneh, ob cestah, predvsem pred kmetijami in na poljih, že opazili na palico ali kol narobe obešen škorenj? Takšni prizori se širijo po našem podeželju, fotografije, ki jih objavljamo v ...

Papež Frančišek (photo: Vatican Media) Papež Frančišek (photo: Vatican Media)

Preozka vrata za Frančiška

Zakaj papež Frančišek po izvolitvi pred desetimi leti ni šel v Apostolsko palačo? Zakaj tako pogosto ponavlja: molite zame? In kje je vzrok, da je religija spet postala svetovna kategorija? O tem ...

Države, kjer ni takšne socialne varnosti, kot jo poznamo v Sloveniji. (photo: Slovenska karitas) Države, kjer ni takšne socialne varnosti, kot jo poznamo v Sloveniji. (photo: Slovenska karitas)

Ponekod se do hiš pride samo z oslom

Slovenska karitas je tudi letos v postni čas vstopila z dobrodelno akcijo, ki nosi naslov »Ne pozabimo«. To lahko vsak izmed nas jemlje kot prijazen opomnik, da v vsakdanu ne pozabljamo na ljudi v ...