Jure SešekJure Sešek
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Življenje je lepo (foto: Rok Mihevc)
Življenje je lepo | (foto: Rok Mihevc)

Poljska z novim zakonom za življenje

Svet | 26.05.2017, 13:02 Marjana Debevec

Poljski parlament je potrdil zakon, ki omejuje dostop do jutranje tabletke. To bo odslej mogoče dobiti le še z zdravniškim receptom. To pa ni prvi ukrep vladajoče stranke Zakon in pravičnost v prid življenju in družini.

Leta 2015 je namreč ustavila javno financiranje umetne oploditve, namesto tega pa financira metode, ki so ženskemu telesu bolj prijazne in hkrati učinkovite kot na primer metoda Napro.

Delno je prepovedan tudi splav in sicer že od leta 1993. Mogoče ga je izvesti le v primeru posilstva ali incesta, ko nosečnost ogroža življenje matere ali ko je otrok močno deformiran.

Svet, Cerkev po svetu, Evropska Unija
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...