Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Kardinal Gualtiero Bassetti (foto: Splet)
Kardinal Gualtiero Bassetti

Kardinal Bassetti novi predsednik italijanske škofovske konference

Cerkev po svetu | 24.05.2017, 11:57 Marta Jerebič

Novi predsednik italijanske škofovske konference je nadškof Perguie, kardinal Gualtiero Bassetti. Na to mesto ga je imenoval papež, potem ko je med italijanskimi škofi dobil največ glasov. Kardinal Bassetti je sicer že dopolnil 75 let, kar je upokojitvena starost, vendar mu je papež nedavno podaljšal vodenje omenjene nadškofije še za 5 let. To pomeni, da bo lahko lahko novo funkcijo opravljal celoten mandat.

Od leta 2009 do 2014 je že bil podpredsednik italijanske škofovske konference. Na prvem srečanju z mediji je dejal, da ne more ponuditi vnaprej izdelanega programa in da je v življenju vedno deloval spontano. Poudaril pa je, da namerava sodelovati z vsemi škofi.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.