Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Škof Jamnik na Brezjah blagoslovil matere, nosečnice in vse, ki prosijo za Božji blagoslov

| 25.03.2017, 19:57

Na praznik Gospodovega oznanjenja Mariji je slovesno bogoslužje pri Mariji Pomagaj na Brezjah vodil ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik. Po pridigi je blagoslovil nosečnice, pare, ki si želijo otrok, matere, stare matere in vse, ki prosijo za Božji blagoslov.

V pridigi je škof Jamnik po poročanju spletnega portala Marijinega narodnega svetišča spregovoril o velikem pomenu praznika: “Z današnjim praznikom obeležujemo odločilni dogodek v zgodovini odrešenja. Angel Gabrijel, poslanec Boga, je oznanil Mariji in Marija je spočela od svetega Duha. A tudi Jožef je prisluhnil angelu in sprejel Božjo voljo. 'Zgodi se mi po tvoji besedi’ in Beseda je meso postala.”

“Papež Frančišek je včeraj sprejel evropske voditelje in spregovoril o tem, da moramo iti nazaj h koreninam, k Nazaretu, če ne, bo Evropa izgubila svoje bistvo. Govorimo o etični in duhovni praznini. Kristjani smo v tej novi Evropi še toliko bolj poslani, da gremo h koreninam našega krščanstva. Iz tradicije naredimo osebno odločitev, da se dogodi naš Nazaret. Če nosimo Boga v srcih, potem ga odkrivamo tudi v naših bližnjih. Moramo opaziti sočloveka, mu izreči lepo besedo. Danes se še prav posebej zahvaljujemo za dar sreče bližnjih. Nobena tehnika ne more zamenjati človeškega stika, srečanje z bližnjim je največji dar,“ je dejal škof Jamnik.

Vir: Marija Pomagaj

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...