Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Premier Cerar spet razmišlja - tokrat o visokih plačah v slabi banki

| 20.10.2016, 13:49

Odgovornost za kaos v slabi banki nosi vlada, je v pogovoru za Radio Ognjišče dejal poslanec NSi Jožef Horvat. Odzval se je na vladno sejo, na kateri niso sprejeli nobenega sklepa glede poročila ministrstva za finance o prejemkih zaposlenih v Družbi za upravljanje terjatev bank. Vlada bo, kot je že v navadi o tem razpravljala po premierovem razmisleku prihodnji teden.

Horvat je uvodoma dejal, da plače niso največja težava slabe banke. "Plača naj sledi rezultatom dela. Če so rezultati dobri, naj bo dobra tudi plača," je dejal. Kritičen je do floskule, da so največji krivec previsoke plače, te so bile tudi razlog za "izgon" tujcev iz DUTB. "Nekateri lobiji in omrežja v Sloveniji so videli, da pri tujcih ne morejo uspeti s svojimi osebnimi interesi zato je bilo potrebno tujce najprej diskreditirati. V Sloveniji je to enostavno narediti tako, da razglasiš, da imajo vodilni v slabi banki previsoke plače. In so potem enostavno spakirali in odšli. Današnji vodilni imajo prav tako, morda še nekoliko višje plače. V bistvu gre za to, da so omrežja želela imeti in so videli svoje apetite v gospodarskih družbah s katerimi upravlja DUTB," poudarja Horvat.

Meni, da vlada za razmere v slabi banki nosi vso krivdo, saj je edini delničar te banke. "Končni cilj bo dosežen takrat, ko bodo privatizirane družbe s katerimi upravlja DUTB. V NSi pravimo več preivatizacije je manj korupcije oz več državnega upravljanja je več korupcije."

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...