Blaž Lesnik
Boštjan Smole
Alen Salihović

Benedikt XVI. o teoriji spola: To je čas greha proti Bogu Stvarniku

08.08.2016, 14:14 Marta Jerebič

Vatikan je pred dnevi objavil celoten prepis pogovora, ki ga je imel papež Frančišek v Krakovu s poljskimi škofi. V odgovoru na eno vprašanje je omenil tudi teorijo spola.

Dejal je, da v Evropi, Ameriki, Latinski Ameriki, Afriki in v nekaterih državah Azije v resnici obstajajo ideološke kolonizacije. Ena od teh je teorija spola. Danes otroke v šoli učijo, da si spol lahko vsak izbere. Tovrstne knjige financirajo ljudje in ustanove, ki imajo denar. Gre za ideološke kolonizacije, ki jih podpirajo tudi zelo vplivne države. »To je nekaj grozljivega,« je dejal papež Frančišek in povedal, kako mu je Benedikt XVI. dejal, da je to čas greha proti Bogu Stvarniku. Bog je ustvaril moškega in žensko, dal nam je omikano stanje, mi pa delamo stvari, ki nas vračajo v “neomikano” stanje!”

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Sveta maša na prostem (photo: Rok Mihevc) Sveta maša na prostem (photo: Rok Mihevc)

Priporočilo škofov: Svete maše naj bodo na prostem

Omejitev združevanja na javnih površinah s 500 na 50 ljudi vpliva tudi na delovanje Katoliške cerkve. Nova oziroma posodobljena pravila so zato posredovali tudi slovenski škofje. Objavljamo jih v ...

Novomašniki 2020 (photo: Rok Mihevc) Novomašniki 2020 (photo: Rok Mihevc)

Spoznajte letošnje novomašnike

V Sloveniji bomo letos imeli sedem novomašnikov. To so: Anže Cunk, Martin Leban, Tilen Oberwalder Zupanc, Janez Potisek in Matej Rus iz ljubljanske nadškofije, Blaž Franko iz novomeške škofije in ...