Jure SešekJure Sešek
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

VIDEO: Papež odprl sveta vrata dejavne ljubezni: Jezusova ljubezen je velika

Cerkev po svetu | 20.12.2015, 09:35

Papež Frančišek je v petek odprl četrta sveta vrata. Po Banguiju, bazilikah sv. Petra in sv. Janeza v Lateranu so bila na vrsti sveta vrata dejavne ljubezni v zavetišču "Don Luigi Di Liegro" in menzi za brezdomce "Sv. Janez Pavel II." na glavni železniški postaji Termini v Rimu.

V dvorani menze je papeža Frančiška pričakalo 200 gostov, predstavnikov vseh nastavitvenih centrov škofijske Karitas, s katerimi je obhajal sveto mašo. V homiliji je dejal, da Bog prihaja, da nas reši. Ne najde boljšega načina kot je ta, da hodi z nami, da živi naše življenje. "Če želiš najti Boga, ga išči v ponižnosti, išči ga v revščini. Išči ga, kjer je On skrit: v potrebnih – v najbolj potrebnih, v lačnih, bolnih, zapornikih., je dejal sveti oče.

"Jezusova ljubezen je velika. Zato danes, ko odpiramo ta sveta vrata, želim, da bi Sveti Duh odprl srca vseh Rimljanov in jim pokazal, katera je pot zveličanja. Ni pot razkošja, velikega bogastva, moči. Je pot ponižnosti. Najbolj ubogi, bolni, jetniki... Jezus reče 'najbolj' – največji grešniki, če se kesajo, bodo pred nami v nebesih. Oni imajo ključ. Kdor živi dejavno ljubezen, je tisti, ki dovoli, da ga objame Gospodovo usmiljenje. Danes odpiramo ta vrata in prosimo dve stvari: naj Gospod odpre vrata našega srca; vsi to potrebujemo, vsi smo grešniki. Vsi moramo slišati Gospodovo Besedo. Drugič: naj nam da Gospod razumeti, da pot oholosti, bogastva, ošabnosti, samozadostnosti niso poti zveličanja. Naj nam da Gospod razumeti, da je njegovo ljubkovanje, njegovo usmiljenje, odpuščanje, takrat, kadar se približamo tistim, ki trpijo. Tistim, ki so v družbi škartirani. Tam je Jezus," je dejal sveti oče.

Vir: Radio Vatikan

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...