Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc
Upokojeni nadškof Marjan Turnšek (foto: p. Ivan Rampre)
Upokojeni nadškof Marjan Turnšek

AUDIO: Nadškof Turnšek: Ne jaz, Bog je tisti, ki vodi moje življenje

Slovenija | 16.11.2015, 09:06

Župnija Ljubljana-Polje je včeraj s svetimi mašami začela župnijski misijon. Gre za duhovno prenovo župnije, poglobitev in utrditev vere vseh verujočih ter klic oddaljenim in neverujočim, da bi odkrili Boga in se vrnili v njegov objem. Duhovni voditelj misijona, ki nosi naslov "Z veseljem po poti življenja", je upokojeni mariborski nadškof Marjan Turnšek.

V prvem nagovoru je nadškof Turnšek razmišljal o prvem blagru, ki govori "Blagor ubogim v duhu, kajti njihovo je nebeško kraljestvo". "Uboštvu v duhu pomeni, ne samo za človeka, ne pomeni samo neko uboštvo v mislih, v eni kvazi duhovni sferi, ampak v telesu, duši in duhu."

V času misijona v župniji Ljubljana Polje načrtujejo bogat program s predavanji, z delavnicami, okroglimi mizami, s pričevanji, z meditacijami, s kulturnim in z zabavnim programom. Sicer bo imel nadškof Turnšek misijonske nagovore vsak dan pri mašah ob 9. in 19. uri. Včeraj pa je zbranim še položil na srce: "Pustimo Bogu voditi svoje vsakdanje življenje. To pomeni vstopiti v Duha blagra uboštva. Ne jaz, ampak Bog je tisti, ki vodi moje življenje. On me potem osvobaja od utvar, da lahko jaz rešim samega sebe, da lahko jaz otrokom zagotovim srečno življenje, to je utvara. Noben starš tega ne more, Bog pa lahko. Zato je pametno in tudi srčno Bogu prepustiti svoje življenje in življenje svojih bližnjih."

Več o programu misijona, ki bo odgovarjal na aktualna vprašanja in potrebe ljudi različnih interesnih skupin in starosti lahko najdete na spletni strani župnije Ljubljana Polje.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...