Nataša LičenNataša Ličen
Mark GazvodaMark Gazvoda
Helena KrižnikHelena Križnik

Se Cimosu obetata isti lastnik in podoben scenarij kot Prevent Globalu?

Slovenija | 29.10.2015, 14:11

V lastniško strukturo koprskega Cimosa naj bi vstopal poslovnež Niaz Hastor, ki je pred petimi leti v stečaj poslal slovenjgraški Prevent Global. Kot poroča spletni portal Nova24TV, naj bi bil teren za njegov prevzem pripravljen z razrešitvijo vodstva družbe ta upravljanje terjatev bank.

Slaba banka je letošnjega avgusta objavila razpis za prodajo 92-odstotnega deleža Cimosa, nanj se je prijavilo 10 mednarodnih ponudnikov, po pisanju spletnega portala Nova24TV naj bi bil najugodnejši prav Hastor. Gre za podjetnika iz Bosne in Hercegovine, ki naj bi imel zveze na slovenski politični levici. Je nekdanji lastnik Prevent Globala. Slovenjgraška družba je pod njegovim vodstvom leta 2010, v času vlade Boruta Pahorja, končala v stečaju, službo je izgubilo 1.260 ljudi. Zgodbo je Hastor lani ponovil še z družbo Prevent Haloga iz Lenarta - na cesti je končalo še dodatnih 412 delavcev.

Na spletnem portalu Nova 24 TV opozarjajo, da bi lahko podoben scenarij doživel tudi Cimos, ki trenutno zaposluje približno 7 tisoč delavcev. Previdnost je še posebej pomembna po nedavnih razrešitvah na čelu slabe banke in z njimi povezane kriminalistične preiskave. Prodaja Cimosa je namreč eden ključnih poslov, ki ta trenutek stojijo pred vrati, prodajni postopek bo peljalo novo vodstvo družbe za upravljanje terjatev bank in na koncu sprejelo odločitev, kdo bo novi lastnik koncerna. Da bi to lahko bil prav Hastor, ki naj bi bil podprt s kapitalom ruske banke VTB, naj bi kazalo tudi dejstvo, da je letošnjega marca od Cimosa že kupil tovarno v Srebrenici.

Vir: Nova24TV

Slovenija, Politika
Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv) Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv)

Kulinarična mornarka

Tereza Poljanič je bila med prvimi, ki je pri nas vodila televizijske kulnarične oddaje, s katerimi je v našem prostoru začela širiti zavest o zdravi prehrani, kaj to sploh je in kako pripravljati ...