V ZDA veliki protesti proti Načrtovanemu starševstvu

Svet | 28.08.2015, 10:31 Marjana Debevec

Kot smo že poročali, nekatere zvezne države v ZDA zahtevajo preiskavo organizacije Načrtovano starševstvo, ki za raziskave prodaja organe splavljenih zarodkov, med njimi pa naj bi bili tudi živorojeni otroci. Konec tedna pa je pred klinikami Načrtovanega starševstva po vseh Združenih državah potekalo na stotine demonstracij. Udeleženci protestov so od zvezne vlade zahtevali, naj neha financirati to veliko organizacijo za splave.

Potem ko so prejšnji mesec javno predvajali video posnetke, ki prikazujejo zaposlene Načrtovanega starševstva, kako do vseh srhljivih podrobnosti predstavljajo svoj program donacije tkiva in organov zarodkov, je pro life organizacija iz Chicaga pozvala k narodnemu dnevu protesta. Izvršni direktor skupine Eric Scheidler je povedal, da so demonstracije potekale v 342 mestih, udeležilo pa se jih je skoraj 60 tisoč ljudi. „Velik dan! Razen za načrtovano starševstvo!“, je tistega večera zapisal prek tvita. Zanimivo, da slovenski mediji o tem množičnem dogajanju sploh niso poročali.

Pri pripravi demonstracij so se združile različne pro life organizacije. Lila Rose iz Live Action je objavila posnetke protestnikov, ki držijo plakat z geslom 'Načrtovano starševstvo prodaja organe otročičkov' ter komentirala, da se Amerika prebuja in odkrito pove, kaj misli. Ob tem je zaželela, da bi videli svet, v katerem bo zavarovano vsako življenje.

Spomnimo, da v video posnetkih, ki jih je objavil Center za medicinski napredek, razpravljajo uradniki Načrtovanega starševstva o pridobivanju in prodajanju delov teles splavljenih zarodkov, plačilu zanje in podrobnem popisu delov ter morebitnem spreminjanju postopkov splava, da bi pridobili več nepoškodovanih primerkov. V najnovejšem videu je nekdanja zaposlena pri StemExpress opisala, kako je pridobivala organe iz 'najbolj razvitega plodu in najbolj podobnega otroku, kar jih je videla'. Pretreslo pa so je predvsem, ko je videla, da otrokovo srce še bije, ko so ji naročili, naj ga razkosa. Videi so spodbudili preiskavo ter številne pozive ljudi in organizacij kongresnim in državnim zakonodajalcem ter uradnikom, naj ukinejo financiranje Načrtovanega starševstva. Organizacija dobiva od zvezne vlade več kakor 500 milijonov dolarjev letno. Načrtovano starševstvo trdi, da deluje znotraj zveznega prava in da vsako darovanje organov plodu opravijo s pristankom matere in ne zaradi finančne koristi.

Svet
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...