Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
avdienca (foto: Radio Vatikan)
avdienca

Enkrat na mesec tudi avdienca ob sobotah?

Cerkev po svetu | 20.08.2015, 10:21 Marta Jerebič

Papež namerava svojemu urniku dodati še nove dogodke. Frančišek razmišlja, da bi v svetem letu usmiljenja, ki se bo začelo 8. decembra, dodal še eno splošno avdienco na mesec. Podrobnosti še niso določene, vendar bi lahko bila poleg tedenske sredine avdience posebna avdienca tudi v soboto, je sporočila prefektura papeškega doma. Papeževe avdience na trg svetega Petra vedno pritegnejo velikanske množice. Od njegove izvolitve za papeža marca 2013 se jih je v grobem udeležilo 15 milijonov ljudi.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.