Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Družina (foto: Ingimage)
Družina

V ZDA o naravnem načrtovanju družine

Svet | 19.07.2015, 10:15 Marjana Debevec

V ZDA se začenja teden z naslovom: 'Naravno načrtovanje družine: dobro za telo, odlično za dušo!' Namenjen bo osveščanju o bogastvu in lepoti naravnega načrtovanja družine.

Kot lahko preberemo na strani Škofovske konference Združenih držav Amerike, ki teden organizira, je namen slaviti in spoštovati zamisel Boga o človeški spolnosti in sicer tako, da bi zakoncem predstavili naravne metode urejanja rojstev, ki so v skladu z naukom Cerkve.

Datum pobude ni naključen, saj je 25. julija 1968 papež Pavel VI. objavil okrožnico 'Humanae Vitae'. Posvečena je prav temi o spolnosti, ljubezni med zakoncema ter odgovornemu starševstvu. Poleg tega pa dan zatem, torej 26. julija, obhajamo praznik sv. Joahima in Ane, Marijinih staršev.

"Med tednom osveščanja o naravnem načrtovanju družine so vse župnije v Združenih državah povabljene, naj pomagajo vernikom vedno bolj razumeti to, kar Cerkev uči o zakramentu zakona, ki predstavlja Kristusov odnos s Cerkvijo. »Kadar zakonci živijo svojo poklicanost v skladu z naukom, še posebej na področju posredovanja življenja, so deležni obilo sadov. Med njimi so vzajemna rast v svetosti in posledično še globlje zavedanje Božjih darov, ki zadevajo spolnost, zakon in družino," še piše na strani Škofovske konference ZDA.

Povejmo še to, da bomo naravnemu načrtovanju družine v luči Božjega načrta z družino posvetili eno od prihodnji radijskih katehez o družini.

Svet, Cerkev po svetu
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...