Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

Atenski nadškof o obupu Grkov

Svet | 03.07.2015, 10:51 Marta Jerebič

Katoliški nadškof v Atenah, Sevastianos Rossolatos, je za Radio Vatikan povedal, da med Grki prevladuje obup. Mnogi pred banko čakajo že ob treh zjutraj. Najhujša pa je negotovost, saj ne vedo, kaj se bo zgodilo po referendumu.

»Državna televizija nas prepričuje, naj glasujemo proti, tako kot želi vlada. Vse druge televizije pa nam dajejo vedeti, da izhod iz evroobmočja pomeni uničenje ekonomije. Ljudje tako ne vedo, kako naj glasujejo. Podjetniki se jezijo, saj vedo, da bo gospodarstvo, če ne bodo več v območju evra, potrebovalo leta, da si bo opomoglo. Tudi župana Aten in Soluna na televiziji javno pozivata ljudi, naj glasujejo za, torej za obstoj v območju evra

Atenski katoliški nadškof je še dejal, da ljudje živijo v popolni negotovosti. Tudi škofije in župnije ne morejo plačevati zaposlenih, saj nimajo denarja, če pa ga že imajo, ga morajo deponirati na banko, kjer pa ga ljudje ne morejo dvigniti.

 

Svet, Cerkev po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.