Jože BartoljJože Bartolj
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Helena KrižnikHelena Križnik

Pahor na dobrodelnem koncertu Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji poudaril pomen solidarnosti

Slovenija | 19.05.2015, 09:06

V Celju se je sinoči odvil dobrodelni koncert Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji. Dogodek je obeležil sklep že sedme istoimenske okoljske-dobrodelne akcije. Častni gost koncerta je bil predsednik republike Borut Pahor, ki je izpostavil, da je solidarnost način življenja.

V dobrodelni akciji so poleg posameznikov sodelovale osnovne in srednje šole, ki so zbirale star papir. Del izkupička od njegove prodaje bo namenjen šoli Piali Ashar Alo, ki jo v vasi Piali pri Kolkati v Indiji vodita zakonca Mojca in Anup Gayen.

Pahor je ob priložnosti povedal, da nas občutek, da nekomu pomagamo plemeniti in dela boljše. Pri tem ni važno, ali poznamo tistega, ki mu pomagamo.

Dejal je, da ga je prevzela idealistična želja Mojce in Anupa, da pomagata otrokom in pustita pečat v državi, ki je hkrati revna, a tudi neizmerno bogata. "Želim, da tudi takrat, ko se vama bo zdelo nemogoče, vztrajata in ostajata zgled za naša ravnanja," jima je še dejal.

Program koncerta so pripravili dijaki in dijakinje I. gimnazije v Celju. Svoje spomine na obisk v Indiji ter misli o pomenu solidarnosti in dobrodelnosti je z zbranimi podelila tudi pokroviteljica akcije Romana Jordan.

Slovenija, Svet
Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor) Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor)

Somaševanje jubilantov z nadškofom Cviklom

Na praznik apostola Tomaža je v mariborski stolnici potekalo slovesno somaševanje duhovnikov jubilantov. Somaševanje je vodil nadškof Alojzij Cvikl, ki se je z jubilanti zahvalil Bogu za dar ...

Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv) Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv)

Kulinarična mornarka

Tereza Poljanič je bila med prvimi, ki je pri nas vodila televizijske kulnarične oddaje, s katerimi je v našem prostoru začela širiti zavest o zdravi prehrani, kaj to sploh je in kako pripravljati ...