Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Na mednarodno kolesarsko dirko po Sloveniji tudi bogoslovci

Slovenija | 05.05.2015, 10:35

Bogoslovci in študentje 5. letnika Enovitega magistrskega študija na Teološki fakulteti so se odločili, da bodo na kolesarski dirki po Sloveniji "naredili promocijo za nove delavce v Gospodovem vinogradu, v katerem bomo tudi sami orali, sejali, zalivali in prosili Gospoda, da daje rast".

Kot so sporočili, želijo širšo javnost in medije seznaniti o duhovnih in redovnih poklicih, po katerih kliče "suha slovenska zemlja in vabi, da bi s sodobnim, predvsem pa drugačnim načinom oznanjevanja pokazali na potrebnost duhovnikov v naši družbi".

V dneh od 7. do 10. maja 2015, ko bo potekala mednarodna kolesarska dirka po Sloveniji, bodo z enim kolesarjem in dvema spremljevalnima voziloma poskrbeli, da bodo na njej vidni tudi apostoli ali na kolesu ali v avtu in ob njem. "Želimo, da bi tudi mediji in mladi videli, da obstajajo mladi, ki vidijo izpolnitev svoje poklicanosti v darovanju svojega življenja za druge, da so na razpolago z vsem kar so Gospodu, da po njih oznanja nebeško kraljestvo," so zapisali v sporočilu pred dirko.

Ekipo bomo v dneh dirke spremljali tudi v programu Radia Ognjišče.

Dirka
Dirka © ARO

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...