Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Na mednarodno kolesarsko dirko po Sloveniji tudi bogoslovci

Slovenija | 05.05.2015, 10:35

Bogoslovci in študentje 5. letnika Enovitega magistrskega študija na Teološki fakulteti so se odločili, da bodo na kolesarski dirki po Sloveniji "naredili promocijo za nove delavce v Gospodovem vinogradu, v katerem bomo tudi sami orali, sejali, zalivali in prosili Gospoda, da daje rast".

Kot so sporočili, želijo širšo javnost in medije seznaniti o duhovnih in redovnih poklicih, po katerih kliče "suha slovenska zemlja in vabi, da bi s sodobnim, predvsem pa drugačnim načinom oznanjevanja pokazali na potrebnost duhovnikov v naši družbi".

V dneh od 7. do 10. maja 2015, ko bo potekala mednarodna kolesarska dirka po Sloveniji, bodo z enim kolesarjem in dvema spremljevalnima voziloma poskrbeli, da bodo na njej vidni tudi apostoli ali na kolesu ali v avtu in ob njem. "Želimo, da bi tudi mediji in mladi videli, da obstajajo mladi, ki vidijo izpolnitev svoje poklicanosti v darovanju svojega življenja za druge, da so na razpolago z vsem kar so Gospodu, da po njih oznanja nebeško kraljestvo," so zapisali v sporočilu pred dirko.

Ekipo bomo v dneh dirke spremljali tudi v programu Radia Ognjišče.

Dirka
Dirka © ARO

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...