Aleš KarbaAleš Karba
Meta PotočnikMeta Potočnik
Papež Benedikt XVI. blagoslavlja vernike (foto: p. Robert Bahčič)
Papež Benedikt XVI. blagoslavlja vernike

Benedikt XVI. ni več pri močeh za pisanje daljših del

Papež in Sveti sedež | 27.03.2015, 10:29 Marta Jerebič

Zaslužni papež Benedikt XVI. ni več dovolj pri močeh, da bi zmogel napisati kaj novega, je povedal njegov dolgoletni osebni tajnik nadškof Georg Gänswein.

Za italijansko revijo Oggi je dejal, da je Benedikt XVI. z izdajo knjige Jezus iz Nazareta v treh delih, ki jo je napisal za časa svojega pontifikata, 'končal svoje teološko delo'.

Zaslužni papež po njegovih besedah ostaja duševno živahen in ima 'dober spomin', nima pa dovolj življenjskih moči za daljše delo.

Benedikt XVI. še vedno vztraja pri svojem dnevnem redu: zjutraj mašuje in ob nedeljah pridiga 'brez zapiskov', je sporočil nadškof Gänswein.

Zaslužni papež bere, odgovarja na pisma ter moli, zvečer pogosto igra klavir, je dejal. Benedikt se tudi redno sprehaja po vatikanskih vrtovih, vendar zdaj pri tem po nasvetu svojega zdravnika uporablja hojico.

Papež in Sveti sedež
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...