Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

Tudi papež Frančišek bo počastil torinski prt

Svet | 26.03.2015, 13:01 Marjana Debevec

Na tiskovnem uradu Svetega sedeža so predstavili dogodek izpostavitve torinskega prta, ki ga bodo verniki imeli možnost počastiti med 19. aprilom in 24. junijem. V tem času se bo v Torino odpravil tudi papež Frančišek

Sveti oče bo v Torino prispel v nedeljo, 21. junija, ob 8. uri zjutraj. Najprej se bo srečal s predstavniki sveta dela in jih tudi nagovoril. Takoj zatem bo odšel v katedralo. Molil bo pred torinskim prtom in se kratko zaustavil tudi pred oltarjem bl. Piera Giorgia Frassatija. Sledila bo sveta maša in molitev Angelovega češčenja. Nato bo na nadškofiji kosil skupaj z mladoletnimi zaporniki, imigranti, brezdomci in člani neke romske družine. Popoldne bo papež Frančišek obiskal cerkev sv. Marije Tolažnice. In takoj zatem še cerkev Marije Pomočnice, kjer se bo srečal s salezijanci in hčerami Marije Pomočnice. Na trgu pred baziliko bo pozdravil mlade vzgojitelje in animatorje iz oratorijev. Ob 16. uri bo v Cottolengu na vrsti srečanje z bolniki in invalidi. Ob 18. uri pa bo na programu še zadnji dogodek v dnevu, ki bo srečanje z mladimi.

Dan kasneje bo sveti oče najprej obiskal valdeško cerkev. Tam bo med drugim skupaj z zbranimi zmolil Očenaš. V nadaljevanju se bo na nadškofiji srečal z nekaterimi svojimi sorodniki. Skupaj z njimi bo daroval tudi sveto mašo in nato kosil. To srečanje bo strogo zasebne narave. Popoldne se bo sestal še s člani odbora za pripravo izpostavitve torinskega prta, z organizatorji in podporniki njegovega obiska. Ob 17. uri bo zapustil nadškofijo in se vrnil nazaj v Vatikan.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.