Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Meta PotočnikMeta Potočnik

15. aprila znano ime kandidata za prvega moža naše največje bolnišnice

Slovenija | 01.04.2015, 00:12

Razpis za generalnega direktorja ljubljanskega kliničnega centra, ki je bil objavljen 18. marca, se je iztekel. Na ministrstvu za zdravje števila prijavljenih kandidatov niso razkrili, pojasnili so le, da bo komisija danes pregledala prispele prijave. Svet zavoda bo najboljšega izbral 15. aprila.

Na ministrstvu za zdravje bodo kandidate, ki bodo ustrezali razpisnim pogojem, povabili, naj svoj pogled na vodenje največje bolnišnice v državi predstavijo članom sveta zavoda. Ta bo nato izbral najboljšega in njegovo ime posredoval ministrici Milojki Kolar Celarc, ki ga bo predlagala vladi v imenovanje.

Po neuradnih informacijah Radia Slovenija se je še enkrat prijavil dozdajšnji prvi mož ljubljanskega kliničnega centra Simon Vrhunec. Med možnimi kandidati naj bi bila tudi poslovni direktor ljubljanske ginekološke klinike Peter Požun in direktorica novomeškega zdravstvenega doma Milena Kramar Zupan.

Vrhunec, ki mu vlada na prejšnjem razpisu ni prižgala zelene luči, bo do imenovanja novega generalnega direktorja na tej funkciji kot vršilec dolžnosti, opravljal bo le tekoče posle in ne bo začenjal večjih projektov ali naložb.

Na ministrstvu za zdravje so pojasnili še, da je direktor največje zdravstvene ustanove v Sloveniji uvrščen v 60. plačni razred. Po veljavni plačni lestvici to pomeni osnovno plačo v višini dobrih 4270 evrov bruto. Za primerjavo: minister za zdravje je uvrščen v 62. plačni razred, v katerem je osnovna plača dobrih 4600 evrov bruto.

Slovenija
Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...