Marjan BuničMarjan Bunič
Marko ZupanMarko Zupan
Marjana DebevecMarjana Debevec

Novo vodstvo frančiškanske province v Sloveniji

Slovenija | 05.11.2014, 16:00

Frančiškanska provinca v Sloveniji ima novo vodstvo. Za provincialnega ministra je bil do kapitlja, ki bo leta 2016, izvoljen p. Marjan Čuden. Na tem mestu bo nasledil p. Staneta Zoreta, ki ga je papež Frančišek imenoval za novega ljubljanskega nadškofa metropolita.

Z imenovanjem za ljubljanskega nadškofa metropolita je p. Zoretu služba provincialnega ministra slovenskih frančiškanov ugasnila. P. Čuden, ki je bil pred tem vikar frančiškanske province v Sloveniji, je takrat prevzel začasno vodenje, zdaj je bil na to mesto tudi izvoljen. Službo bo opravljal do prihodnjega kapitlja, ki bo čez dve leti.

Na seji provincialnega vodstva patrov frančiškanov je bil za vikarja izvoljen dozdajšnji definitor p. Ambrož Mušič. Definitor je poleg p. Marjana Čuka, p. Pepija Lebrehta, p. Mirana Špeliča in p. Andraža Arka postal p. Bernard Goličnik.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor) Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor)

Somaševanje jubilantov z nadškofom Cviklom

Na praznik apostola Tomaža je v mariborski stolnici potekalo slovesno somaševanje duhovnikov jubilantov. Somaševanje je vodil nadškof Alojzij Cvikl, ki se je z jubilanti zahvalil Bogu za dar ...

Novomašnika Matija Golob in Ambrož Brezovšek (photo: Rok Mihevc in Tatjana Splichal) Novomašnika Matija Golob in Ambrož Brezovšek (photo: Rok Mihevc in Tatjana Splichal)

Matija Golob in Ambrož Brezovšek obhajala novi maši

Župniji Šmartno pri Litiji in Vojnik sta te dni pravi izvir veselja za Cerkev v Sloveniji. Veselita se namreč novih maš, ki sta ju včeraj pela Matija Golob in Ambrož Brezovšek. »Eno je potrebno« ...

Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv) Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv)

Kulinarična mornarka

Tereza Poljanič je bila med prvimi, ki je pri nas vodila televizijske kulnarične oddaje, s katerimi je v našem prostoru začela širiti zavest o zdravi prehrani, kaj to sploh je in kako pripravljati ...