Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Petra Gorše (foto: ARO)
Petra Gorše

Gradimo nove in utrjujemo stare temelje

Cerkev na Slovenskem | 18.11.2014, 14:34 Petra Stopar

Nikoli si ne bi mislila, da me bo poklicna pot v življenju ponesla prav pred radijski mikrofon, in ne pred kateregakoli, ampak pred mikrofon Radia Ognjišče. Radia, ki smo ga že od samega začetka njegovega oddajanja iz ljubljanskega studia poslušali tudi pri nas doma.

Moj prvi stik z njim je bilo sodelovanje v otroški oddaji Sobotna iskrica, ki ga ne bom nikoli pozabila. Prvič, ko sem kadarkoli sploh sodelovala v nagradnem žrebanju, sem bila izžrebana in po pošti me je razveselila knjiga. Takrat sem prvič slišala, kako je Jure Sešek izgovoril moje ime v radijskem etru.

Danes seveda to zveni malo drugače, saj me napove, preden preberem poročila. Ko se spomnim tega dogodka, se mi zdi, kot da sem takrat po pošti prejela, ne knjige, ampak uradno povabilo v radijski kolektiv z nekajletnim odlogom.

Zdaj me novinarski poklic z Radiem povezuje že več kot osem let. V teh letih pa sem, ne le delala tistega, kar me veseli in za kar sem se izobrazila, ampak sem hkrati doživela marsikaj lepega, spoznala veliko dobrih ljudi, med poslušalce ponesla že veliko oddaj in novic, in se tudi že veliko naučila. Ne le tega, kako se znajti v studiu in na terenu, ampak tudi v medčloveških odnosih in različnih življenjskih situacijah. Poleg stebrov poslanstva Radia Ognjišče, ki so, da oznanjamo Božji evangelij, informiramo, zabavamo, je tudi, da izobražujemo. V ta namen pripravljamo oddaje, ki pa gradijo tudi nas ustvarjalce. Skupaj z vami pa gradimo nove temelje Radia in utrjujemo že postavljene. Vsak izmed vas prispeva svoj kamenček.

Ko se srečujem z znanci in prijatelji svoje generacije in ko beseda nanese na ponudbo radiev v Sloveniji, mi jih čedalje več prizna, da je Ognjišče na prvih mestih, če ne ravno na prvem mestu, za poslušanje v avtomobilu, službi, doma … to me veseli in je dokaz, kako pomembno vlogo ima tudi vsak izmed nas radijcev, da ljudem povemo, kdo smo in o čem vse spregovorimo preko naših valov. Kajti resnično imamo radio z veliko vsebine.

V teh dneh praznujemo svojo 20. obletnico in se je veselimo z vami, dragi PRO-jevci, poslušalci in naključni mimoidoči … Hvaležni in ponosni smo, ker v prvi vrsti kot katoliški medij sežemo v vaše domove s pomočjo kar 25 oddajnikov po Sloveniji in tako dosegamo nacionalno pokritost. Hvaležni smo za vašo podporo in podporo Cerkve na Slovenskem – duhovnikov, škofov, redovnikov in redovnic ter mnogih pastoralnih delavcev, pa tudi za priznanje in apostolski blagoslov, ki smo že ob 15. rojstnem dnevu prejeli od nekdanjega papeža Benedikta. Še naprej se bomo trudili oznanjevati glas Božje besede in biti vaš sopotnik, na katerega se lahko zanesete. In če sklenem z besedami iz papeževega blagoslova: "Oznanjujte Kristusa, ki nikomur ne bo vzel ničesar, dal pa bo vse."

Cerkev na Slovenskem, Škofovska konferenca, Dogodki, Naš pogled
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...