Maja MorelaMaja Morela
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tanja DominkoTanja Dominko
Poplave (foto: Splet)
Poplave

Pomagajmo prizadetim v neurju

Slovenija | 23.10.2014, 23:14

V noči s srede na četrtek je neurje povzročilo veliko težav predvsem v Ljubljani in Poljanski dolini. Prizadelo je tudi gospodinjstva, zato Slovenska karitas organizira zbiranje in razdeljevanje pomoči socialno ogroženim družinam. Na prizadetih območjih bodo pomagale škofijske karitas.

Karitas zbira pomoč za prizadete v neurju na transakcijskem računu SI56 0214 0001 5556 761. Pod namen plačila vpišite POPLAVE SLOVENIJA pod sklic pa SI00 201. Pet evrov za poplavljene pa lahko prispevate tudi z SMS-sporočilom KARITAS5 na številko 1919.

Slovenska karitas se z zbiranjem sredstev in s pomočjo prizadetim odzvala tudi na poplave, ki so v začetku septembra najbolj prizadele Dolenjsko, Belo Krajino, Prekmurje in druga območja vzhodne Slovenije. 72 prizadetim gospodinjstvom je bilo do zdaj razdeljenih 50.000 evrov pomoči. Nekaj dodatnih vlog je še v reševanju, so sporočili s Slovenske karitas.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...