Matjaž Merljak
Jakob Čuk
Andrej Šinko

Srečanje novoimenovanega ljubljanskega nadškofa s sobrati

10.10.2014, 10:02

V četrtek, 9. oktobra, so se na Viču v Ljubljani k skupni molitvi za novoimenovanega nadškofa, patra Staneta Zoreta, zbrali slovenski frančiškani, poročajo na spletni strani narodnega svetišča Marije Pomagaj.

"Ob voščilih in dobrih željah novoimenovanemu nadškofu nas sedaj še bolj veže vez molitve, da ga spremljamo v novi službi," so zapisali po srečanju in spomnili na besede bl. Antona Martina Slomška, ki je slovenskim vernikom ob nastopu škofovske službe: “Preljubi! Slovenci se radi prav po krščansko pozdravljajo, rekoč: 'Hvaljen bodi Jezus Kristus!’ Tudi jaz vas ravno tako po domače pozdravljam, vam po starem znanju roko podam in Boga prosim, da bi bil jaz svoje škofije, vi pa mene, svojega škofa, veseli; naj bi veliko let v milosti božji skupaj živeli k časti Bogu, našim dušam pa v zveličanju. Da bo pa naše veselje gotovo, naj bo naša prva skrb, svoje dolžnosti dobro spoznati in zvesto dopolnjevati, vsak po svojem stanu.”

P. Stane Zore bo prejel škofovsko posvečenje na nedeljo Kristusa Kralja, 23. novembra 2014 ob 15. uri v ljubljanski stolnici.

Nadškof Stane Zore v molitvi
Nadškof Stane Zore v molitvi © www.marija.si
Vir: Marija Pomagaj

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Člani laiških gibanj (photo: focolare.org) Člani laiških gibanj (photo: focolare.org)

Vatikan omejil mandat voditeljem gibanj in združenj

Papež je podpisal dekret, po katerem mandat voditeljev mednarodnih laiških gibanj in združenj ne sme trajati več kot pet let, ista oseba pa je lahko na tem položaju največ dva mandata. Izjema so ...