Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Srečanje novoimenovanega ljubljanskega nadškofa s sobrati

Slovenija | 10.10.2014, 10:02

V četrtek, 9. oktobra, so se na Viču v Ljubljani k skupni molitvi za novoimenovanega nadškofa, patra Staneta Zoreta, zbrali slovenski frančiškani, poročajo na spletni strani narodnega svetišča Marije Pomagaj.

"Ob voščilih in dobrih željah novoimenovanemu nadškofu nas sedaj še bolj veže vez molitve, da ga spremljamo v novi službi," so zapisali po srečanju in spomnili na besede bl. Antona Martina Slomška, ki je slovenskim vernikom ob nastopu škofovske službe: “Preljubi! Slovenci se radi prav po krščansko pozdravljajo, rekoč: 'Hvaljen bodi Jezus Kristus!’ Tudi jaz vas ravno tako po domače pozdravljam, vam po starem znanju roko podam in Boga prosim, da bi bil jaz svoje škofije, vi pa mene, svojega škofa, veseli; naj bi veliko let v milosti božji skupaj živeli k časti Bogu, našim dušam pa v zveličanju. Da bo pa naše veselje gotovo, naj bo naša prva skrb, svoje dolžnosti dobro spoznati in zvesto dopolnjevati, vsak po svojem stanu.”

P. Stane Zore bo prejel škofovsko posvečenje na nedeljo Kristusa Kralja, 23. novembra 2014 ob 15. uri v ljubljanski stolnici.

Nadškof Stane Zore v molitvi
Nadškof Stane Zore v molitvi © www.marija.si
Vir: Marija Pomagaj

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Mladinci skakalci (photo: SloSki Nordic team) Mladinci skakalci (photo: SloSki Nordic team)

Te športne novice se veseli naš sodelavec Jože

Z mladinskega svetovnega prvenstva v nordijskih športih v Whistlerju v Kanadi spet prihajajo lepe novice. Te so posebej razveselile tudi našega sodelaveca Jožeta Bartolja. Slovenski skakalci, med ...